Uzaktan Eğitim Moderatörü olarak okulun Müdür Yardımcısı Yaşar Kalkan görevlendirilmiştir. Bu amaçla, İnsan Kaynakları Genel müdürlüğünce İl/ İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İl/İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri, Okul Müdürleri, Müdür Başyardımcıları ve Okul Müdür Yardımcılarına yönelik 2011–2012 Eğitim Öğretim Yılının Değerlendirileceği “ UZAKTAN EĞİTİM FAALİYETİ” planlanmıştır. Uzaktan Eğitim Faaliyeti 28 Mayıs 2012 günü İl/İlçe Müdürlerine, 29 Mayıs 2012 günü İl/İlçe Şube Müdürlerine, 30 Mayıs 2012 günü Okul Müdürlerine, 31 Mayıs 2012 günü Müdür Başyardımcıları ile Müdür Yardımcılarına uzaktan eğitim semineri verildi.
Bu kapsamda İlköğretim Öğretmenlerinin dönem sonundaki seminer çalışmaları hizmet içi eğitim kapsamında değerlendirilerek uzaktan eğitim salonlarında gerçekleştirilecektir.
Ayrıca 29 Mayıs 2012 günü saat 13.00’de ki oturumda Sayın Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER, İl/İlçe ve Okul yöneticilerine hitaben konuşma yaptı. Milli Eğitim Bakanı yapmış olduğu konuşmasında 4+4+4 Eğitim Sistemini tanıtarak eğitim yöneticilerinden beklentilerini anlatarak, bu dönem rotasyon uygulaması yapılmayacağını söyledi. Bütün İl/İlçe ve okul yöneticilerine ülke genelinde aynı anda hitap etmesi de tarihte ilk defa gerçekleşmiş bir eğitim faaliyeti olmuştur.