Karapınarlar Kültür Merkezinde sahnelenen tiyatroya, Karapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç,Gençlik Merkezi Müdürü Muhammet Karakul,24,25,26 ve 27 Dönem MHP Konya milletvekili Adayı Faruk Sonkaya, MHP İlçe Başkanı Ercan Alp, Kültür Merkezi Müdürü Mustaf Songül, MHP Karapınar Belediye Başkan Aday Aday Halil Aker, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Murat Albayrak ile çok sayıda vatandaş katıldı

Program, saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Kuran-1 Kerim Tilaveti okunularak başladı. Açılış konuşmasını yapan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Karapınar İlçe Başkanı Tayfur Altıntaş, Uyuşturucuya karşı Ülkü Ocaklarının savaş açtığını söyleyerek, ‘’ cehalet ile mücadelemizin yanında, Ülkü Ocakları Genel Merkezimiz ve Genel Başkanımız Sayın Olcay Kılavuz beyefendinin takdiri ile yeni bir mücadele kapısı açılmıştır. Bu mücadelenin adı uyuşturucu ile mücadele kapısıdır. Kanımızın son damlasına, nefesimizin sonuna kadar uyuşturucu madde ile mücadele edeceğiz. Sokaklarda uyuşturucu kullanan değil bilim ve ilimle yoğrulan, kendisini milletine gençlerimizin yetişmesi için çalışacağız” dedi.

Konuşmanın ardından Cehalet isimli tiyatro sergilendi. Tiyatro gösterisinde; gençlerin uyuşturucuya nasıl yöneldiği, ne gibi önlemler alınması gerektiği, Ülkü Ocaklarına giden gençlerin nasıl yetiştiği, kitap okumanın önemi, ailelerin önemi, arkadaş seçimi gibi konular ele alındı. Yaklaşık 1.5 saat süren gösteri büyük bir  ilgi ile karşılandı.