Çelenk sunma törenine, Garnizon Komutanı Topçu Albay Ali Olcay Küçüktepe, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Karapınar Aydoğanlar MYO Müdür Yrd. Yasin Akkemik, Siyasi Parti İlçe Başkanları, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Akbaba, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, Bel.Başkan Yrd. Emre Özsoy,Belediye Meclis Üyeleri, STK Başkanları, Daire Amirleri, Emniyet Mensupları, Askeri Erkan, Muhtarlar Derneği Başkanı Fahri Sağlık ve Mahalle Muhtarları, Vatandaşlar katıldılar.
Polis Memuru Tamer Hezer sunuculuğunda Atatürk Anıtına, Karapınar İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Akbaba tarafından çelenk sunuldu ve ardından Ulu Önder Atatürk ve tüm şehitlerimizin aziz ruhları için törene katılanlar ile birlikte bir dakikalık saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşı okundu ve Türk Polis Teşkilatı'nın 173. Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle hazırlanan tören sona erdi.
İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Akbaba ile yaptığımız söyleşide şunları söyledi," Türk Polis Teşkilatı'mız gece gündüz demeden var gücümüzle ülkemizin kamu güvenliği ve asayişini sağlamak için çalışmanın onurunu yaşamaktayız. Karapınar İlçe Emniyet Müdürlüğü teşkilatı olarak üstlenmiş olduğumuz görev ve sorumlulukları yerine getirmenin azim ve kararlılığındayız.
Teşkilatımızın 10 Nisan Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatanı bize emanet eden ve cennet kılan şahitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi ve emeklilerimizi şükranla anarken, tüm şehitlerimizi ve fedakar ailelerinin Polis gününü cani gönülden kutluyorum."dedi