Karapınar’a bağlı kasaba, köy ve merkez mahalle muhtarlarına, Emirgazi İlçesi ve ilçeye bağlı köy muhtarlarına, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına THK fitre ve zekât zarfları verildi.

THK Karapınar Şubesi Başkanı Vahap Özdemir “ Vatandaşlarımız tarafından yapılan bağışlar ve fitre ve zekat yardımlarının % 50’si Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına, % 4’ü Türk Kızılay Derneğine, % 3’ü Çocuk Esirgeme Kurumuna, % 3’ü Türkiye Diyanet Vakfına, % 40’ı ise Türk Hava Kurumuna verilmektedir. Önümüzdeki 20. 07. 2012 tarihinde Mübarek Ramazan ayı olması nedeniyle Kamu Kurum ve Kuruluş yetkililerine, Karapınar ve Emirgazi Merkez olmak üzere buralara bağlı mahalle ve köy muhtarlıklarına fitre ve zekât zarfları dağıtımı tarafımızdan yapıldı diyen Özdemir, THK yaptığı faaliyetlerle; gençlerimizin milletini ve ülkesini seven, çevre bilinci yüksek, sosyal sorumluluk anlayışı gelişmiş iyi vatandaşlar olarak yetişmesine katkıda bulunmaktır.

THK Karapınar Şube Başkanı Özdemir ayrıca şunları söyledi. “THK Genel Merkezimiz, yılda 30 binden fazla gencimize havacılık dallarında ücretsiz kurslar vermekte, yangın söndürme uçakları ile orman yangınlarına müdahale etmekte, Silahlı Kuvvetlere paraşüt ve planör uçuş eğitim desteği vermekte, organ, hasta, yaralı nakli için süratli hava ulaştırma desteği sağlanmakta, Sportif havacılığın gelişmesi için karşılık beklemeden çalışma yapan tek kuruluş olduğu, Türk Hava Yollarına ve sivil havacılık sektörüne pilot yetiştirmekte, Ulusal günler ile kuruluş/ kurtuluş yıldönümlerinde hava gösterileri yapmakta, yurt içi/yurt dışında yarışmalar düzenleniyor ve iştirak edilmekte, Yüzlerce şubelerinde “Gönüllü” şube başkanlarıyla faaliyet göstermekte, sportif / amatör havacılık kulüplerinin sayısını artırarak havacılığın yaygınlaşmasını sağlamakta, genç kanatlar topluluklarına üye olan gençlerde sosyal sorumluluk bilincinin gelişmesine katkıda bulunmakta, kuracağı havacılık üniversitesi ile sivil havacılığın değişik alanlarındaki elaman ihtiyacını karşılamayı hedeflemekte, havacılık eğitim merkezlerinin (Ankara, Eskişehir, İzmir) sayısını artırarak (İstanbul, Antalya, Samsun, Bursa) havacılık faaliyetlerini ülke geneline yaymayı planlamakta, bütün bu havacılık faaliyetlerini, devlet katkısı olmaksızın THK Merkezimiz siz vatandaşlarımızın bağışlarıyla bütün bu saydıklarımı gerçekleştirmiş ve gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Sizlerde katkıda bulunabilirsiniz diyen Özdemir, Fitre ve Zekâtlarınızı, sizlere ulaştırılmaya çalışılan zarflarımız muhtarlarımıza verilmiştir. Vatandaşlarımızdan THK’na maddi desteklerini bekliyoruz dedi.