Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü su azlığı, sağlıksız su, susuzluk, su şebeke ıslahı ve altyapı eksikliği olan ilçe merkezleri ve mahallerde yürüttüğü çalışmaları devam ettiriyor. Su yetmezliği şikâyeti olan 10 mahallede daha su sıkıntısını gideren KOSKİ, su konusunda Konya genelinde problem yaşayan yerleşim birimlerinin hepsinde çalışma yürütüyor.

   Su yetmezliği olan mahallelerde yapılan çalışmalar ve mevcut durumları şöyle: Güneysınır İlçesi Ömeroğlu Mahallesi içme suyu 0.25 litresaniye debili pınardan sağlanıyordu. Su yetmezliğinden dolayı mahalleye belli aralıklarla su verilebiliyordu. 56 metre derinliğinde açılan sondajdan 4 litresaniye debili su elde edildi. Kuyu ile depo arası isale hattının yapımı ile mahallenin 15 yıllık su ihtiyacı karşılanmış olacak.

Su yetmezliği sıkıntısı yaşayan Selçuklu İlçesi’ne bağlı Çaldere Mahallesi’nde de içme- kullanma su ihtiyacı,  100 metre derinliğinde gerçekleştirilen sondajdan elde edilen 24 litresaniye debili su ile giderildi. Mevcut su deposuna bağlanacak isale hattı ile mahalle, kesintisiz, uzun süreli ve sağlıklı suya kavuşacak.

 Karapınar İlçesi Akçayazı Mahallesi’nde ise mevcut 80 metre su temin kuyusunun yaşanan kuraklıktan dolayı debisi düşmüş, içme – kullanma su sıkıntısı baş göstermişti. Akçayazı Mahallesi Akkuyu Mevkii’nde açılan 180 metre derinliğindeki sondaj kuyusundan 6 litresaniye sağlıklı su elde edildi. Mevcut gömme su deposuna terfisi yapılan kuyu suyu ile Akçayazı Mahallesi ile beraber Merdivenli, Kuzukuyu, Yeni Yayla, Yelekli, Derbent, Çukurkuyu, Ortaoba mahallelerinin susuzluk mağduriyeti de giderildi.