Toplantıya, Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, Ilgın Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Fadime Oğul, Ilgın Belediyesi Özel Kalem Müdürü Aydın Arılık, TEMA Vakfı İl Temsilcisi Osman Ermişler ve Yönetim Kurulu Üyelerinden Nazlı Rahşan Mertcan, Pervin ve Yücel Emmiler, Süleyman Gel, Gülhan Baran, Ilgın TEMA Vakfı İlçe Gönüllü Sorumlusu İsmail Hakkı Tapu, Yardımcısı Hüseyin Bilgin ve Yönetim Kurulu Üyeleri Saliha Tapu, Metin Arslan, Ahmet Ercan, Rıdvan Çiçek, Sarayönü TEMA Vakfı İlçe Gönüllü Sorumlusu Mehmet Karlı ve Eşi, Karapınar TEMA Vakfı İlçe Gönüllü Sorumlusu Musa Ceyhan ile Ilgın TEMA Vakfı gönüllüleri katıldı.
Ilgın'a gelen TEMA Vakfı İl Temsilcisı Osman Ermişler ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile İlçe Gönüllü Sorumluları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral ile Ilgın TEMA Vakfı İlçe Gönüllü Sorumlusu İsmail Hakkı Tapu ve yönetim kurulu üyeleri ev sahipliğinde en güzel şekilde misafir edildiler.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral şunları söyledi." Öncelikle bu güzel toplantının İlçemizde yapılmasından dolayı TEMA Vakfı İl Temsilcisi Osman Ermişleri ve İlçe Gönüllü Sorumlularına hoş geldiniz derken kendilerine teşekkür ediyorum diyen Başkan Oral, Evliya Çelebi seyahatnamesinde,"Ilgın geniş bir arazide kurulmuş, bağlı, bahçeli, camisi, mescidi ve de Lala Mustafa Paşa kervansarayı var olan bir ilçemizdir" Adının verilmesinin sebebi ılıca olmasıdır. Sultan Alâeddin Burada şifa bulmuştur. O bu kaplıcaların cüzam, felç, hafakan, akciğer hastalığı gibi hastalıklara çok faydalı olduğunu vurgulamaktadır, Ayrıca Mevlana Celalettin Rumi Hazretlerinin de her yaz şifa için Ilgın'a geldiği, mesnevi ve diğer kitaplarının bazı bölümlerini ılgın kaplıcalarında yazdığı bilinmektedir diyen Oral, Tüm bu tarih ve kültür kokan geçmişi ve güzellikleri ile Ilgın ilgi çekmektedir.. Çevre ile var olan doğal güzellik bozulmadan, sektörler arası ahenge önem verilmektedir. İlçemiz, mevcut yeraltı kaynakları ve ulaşmış olduğu üretim kapasitesiyle potansiyel zenginliklere sahiptir. Gıda, çevre, sağlık, turizm sektörleri geleceğin sektörleridir. Tarım hayvancılık ve buna bağlı gelişecek sanayi ile turizm de gelecek vaat etmektedir. Belediye Fidanlığında fidan üretimi yapılarak ilçemiz toprağına ekilmektedir. Sorumluluk bilinciyle çalışmalarımız artarak devam etmektedir diyen Başkan Oral, İlçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı olarak TEMA Vakfı'nın Ilgın için faydalı çalışmalarına her zaman destek verilmektedir. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum diyen Başkan TEMA Vakfı Üyelerine Başkan Oral tarafından Ilgın'ı tanıtıcı Kitaplar hediye etti.
TEMA Vakfı İl Temsilcisi Osman Ermişler ve İlçe Gönüllü sorumluları Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral ile Ilgın TEMA Vakfı İlçe Gönüllü Sorumlusu İsmail Hakkı Tapu ve Yönetim Kurulu üyeleri ve gönüllülerine ev sahipliğinden dolayı teşekkür ettiler.
TEMA Vakfı Üyelerine Lala Mustafa Paşa Külliyesi ve kervansarayı ile Ilgın İlçesi gezdirildi. Geziden sonra Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral tarafından Lala Mustafa Paşa Kervansarayına ait tarih kokan mekân'da öğle yemeği verildi.
Konya TEMA Vakfı İl Temsilcisi Osman Ermişler Başkanlığında yapılan toplantıda, Konya'da ve İlçelerde TEMA Vakfı çalışmaları masaya yatırıldı, çok faydalı çalışmaların yapıldığı dile getirilerek yapılan ve yapılacak çalışmaların ülke topraklarına hizmet olduğunu ve çalışmaların daha verimli bir şekilde devam etmesi temennisinde bulunuldu. İlçe Gönüllü Sorumluları ise İlçe Kaymakamlarına ve Belediye Başkanlarına, kurum ve kuruluşlara, vatandaşlara TEMA Vakfına verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ettiler ve daha çok çalışma temennisiyle toplantıya son verildi.