Başkan Tartan,  Sağlıklı, başarılı ve çalışkan bir nesil yetiştirmek istiyorsak; dengeli beslenmeye, süt ve süt ürünlerinin tüketimine önem vermek zorundayız. Daha sağlıklı yarınlarımız için sizde günde 2 bardak süt için. Ülkemizde süt ve süt ürünlerinin tüketiminin artması dileğiyle 1 Haziran 'Dünya Süt Günü'nü kutluyorum" dedi.
Konya'nın süt üretiminin yaklaşık yüzde 14'ünü Karapınar üreticisi karşıladığını belirten Başkan Tartan"  İlçemizde 60 bin büyükbaş hayvan var, bunların 28 binden fazlası sağım hayvanı. İlçemizde 11 süt işleme tesisi çalışıyor. Toplam 400   ton süt  üreten bir ilçeyiz.
Türkiye genelinde zor bir süreçten geçiyoruz. COVİD-19  salgını nedeni  ile de   sektörümüz başarı ile bir süreç gerçekleştirdi.  Bu süreçte çiğ süt üretimi ülkemizde  azalmadı, süt ürünü üretiminde sıkıntı yaşanmadı, tüketicimiz sütsüz, yoğurtsuz, peynirsiz kalmadığı bir  gerçek. Tüm çalışanlar özveri ile çalışmış ve takdir toplamıştır.Şu zor süreçten sonra  ambalajsız ve açıkta satılan süt ve süt ürünleri, ciddi sağlık riskleri taşıdığını göz ardı etmemek gerekir..salgın sonrasında uygunsuz  koşullarda ve denetimi yapılmadan   halka sunulan süt ürünlerine izin verilmemelidir.Bu bir yerde halk sağlığı için önemlidir.
Süt, insanoğlunun sağlıklı bir yaşam sürebilmesi için en temel ve besleyici gıda olduğu bir gerçektir.Süt, İnsanın doğduğu andan itibaren gelişmesi ve sağlıklı kalması için gerekli olan besin öğelerini doğal olarak içermektedir. Bağışıklık sistemini güçlendirecek şekilde beslenmenin çok önemli olduğu  günümüzde  tüm dünya, sağlıklı beslenme açısından sütün önemini bir kez daha hatırladığını görmüş durumdayız.Süt   günümüzde hesaplı,sağlıklı,besleyici  ve en kolay erişilebilen gıda arasındadır. "dedi.