Toplantıya Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, AK Parti Konya İl Başkanlığı Tarım Komisyonu, Konya'daki oda ve üretici birliklerinin başkanları ile bakanlık bürokratları katıldı. Süt ve yemle ilgili üreticimizin acil çözüm beklentisini ve sektör sorunlarını görüşerek piyasalardaki sorunlardan ve üreticilerimizin sıkıntılarından bahsederek, geleceğe dönük konularda istişarelerde bulunuldu.
Karapınar Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı  Mehmet TARTAN  yaptığı açıklamada ; " Üretmemiz için üreticinin ayakta durması gerekir. Karapınar İlçesi Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu olarak üreticilerimizin en az mağduriyet yaşaması konusunda çiğ süt fiyatının 2.00 TL olmasını, Tarım ve Orman Bakanı PAKDEMİRLİ'YE  talep ettik. Bu şartlarda devam ettiği sürece ayakta kalmayı başaramayan üreticilerimiz inek kesimine başvuracaktır. İşletmeyi küçültme çözüm arayışına girecektir. Bu durum ülkemiz ve üreticilerimiz adına çok büyük kayıplara yol açacaktır. Bir işletmenin bir ineğe sahip olabilmesi buzağı haline gelmesi dahil toplamda dört yılı aşkın bir süre istemektedir. Dört yıllık bir kayıp ise ülke bazında üreticimiz açısından çok büyük sıkıntıları beraberinde getireceğini ilettik.
Sürdürülebilir bir üretim için üreticimizin menfaatinin daha çok korunması gerekmektedir. Yalnız firmaların çiğ süt alım - satım sözleşmelerini kendi lehlerine göre düzenlemeleri, sözleşmede geçen şartları yerine getirmemesi, ödemelerini aksatmaları ve ara nakliyesi gibi ödememeleri kabul etmemeleri hem birliklerimizi hem de üreticilerimizi sıkıntıya sokmaktadır. Yapılacak olan bu sözleşmelerin Tarım Ve Orman Bakanlığımızca hazırlanmasının daha uygun olacağını dile getirdik."dedi.
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, sorun ve taleplerin detaylı bir şekilde inceleneceğini ve sorunların çözümü için gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi. Her zaman çiftçilerin, üretici birliklerinin yanında olduklarının altını çizen Pakdemirli, "Bakanlık olarak çiftçilerimize yönelik çalışmalarımızı yapıyoruz. Biraz sabırlı olmalıyız. Üreticimizi korurken, tüketicilerimizi de düşünerek hareket ediyoruz. 
Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde gübrede yüzde 15 indirime gittik.
 Buğday ve arpadaki desteği yüzde yüz arttırdık. Çiftçimizin önümüzdeki hasat döneminde hiçbir şekilde mağdur edilmesine izin vermeyeceğiz. Buğday ve arpayı dünya fiyatları ne ise aynı fiyattan alacağız. Çiftçimizin herhangi bir endişesi olmasın." şeklinde konuştu.