Programın açılış konuşmasını yapan Sultaniye Anaokulu Müdürü Yurdaer TEZCAN, amaçlarının yarı dönemin sona ereceği bu günlerde hazırladıkları etkinlikle hem öğrencilerini hem de velilerini eğlendirerek rahatlatmak olduğunu söyleyerek, bu tür programların kaynaşmayı sağlayacağını ve verilecek seminerle de bilgi sahibi olacaklarını vurguladı.  Yurdaer TEZCAN ayrıca programda emeği geçen öğretmenlerinden Berrin BAŞBUĞU, Selma ALAN, Zehra SONKAYA ve diğer personele de teşekkür ettiğini söyledi.
Karapınar Sultaniye Anaokulu Okul Öncesi Öğretmeni Berrin BAŞBUĞU da öğrenci velilerine “Aile İçi İletişim” konulu bir seminer verdi.
Berrin BAŞBUĞU konuşmasında, çocuğun hayata hazırlanmasında, okul başarısında ve daha  da önemlisi çocuğun hayat başarısında ailenin çok önemli olduğunu vurguladı. Berrin BAŞBUĞU ayrıca, , anne baba arasındaki iletişimin çocuğu etkilediğini, çocuğun başarısında aile içi ilişkilerin sağlıklı olması gerektiğini söyleyerek, çocuk konuşmak istediğinde onun sözünü kesmeden mutlaka onu dinlememiz gerektiğini, onunla nitelikli zaman geçirmenin çok önemli olduğunu söyledi.
Seminerden sonra düzenlenen etkinlikte hem çocuklar hem veliler doyasıya eğlendiler. Öğrenci velileri bu etkinlikte hem bilgi sahibi olduklarını hem de eğlendiklerini, böyle bir program hazırladıklarından dolayı okul müdürüne ve öğretmenlerine teşekkür ettiklerini söyleyerek, bu tür etkinliklerin yıl sonunda da tekrar düzenlenmesini istediler.