İlçe kaymakamı Ramazan Yıldırım başkanlığında Kaymakamlık toplantı salonunda yapılan toplantıya Ticaret ve sanayi odası başkanı Mustafa kemal Sözen, Ticaret borsası başkanı Nazım Sezer, Ziraat odası başkan vekili Turgay Erkol, Esnaf ve Sanatkârlar odası Başkanı Hikmet Özlü, İl genel Meclis üyesi Mustafa Horoz, Kaymakamlık Yazı işleri Müdürü Abdullah Altunsoy, Gıda, Tarım ve hayvancılık ilçe Müdürü Tayfun Gökçe, görevli Veteriner Hekim Fethi Türkoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nizamettin Tezcan, İlçe Özel idare Müdürü Özge Akın katıldı.

Toplantıda ilçenin sorunları, Öne çıkan doğal, sosyal ve kültürel ve sek törel özellikleri, ilçeyi diğer ilçelerden ayıran belirgin özellikler, ilçeyi sosyal, ekonomik ve ticari yönden etkileyecek kamu ve özel yatırımlar. Tarım ve Hayvancılığın daha da geliştirilmesi yönünde neler yapılabilir, ilçenin ticari ve turizm yönünden kalkınması için neler yapılmalı, hayvancılık ve el sanatları ürünlerinin tanıtımı, organize sanayi için dış yatırımcılar için cazip hale getirilmesi, Meke gölü, Acıgöl, Çıralı, Meğil gölleri ile obrukların, yeraltı şehrinin tanıtımının yapılması, kömür, güneş ve doğalgaz enerji kaynakları yatırımlarının en iyi şekilde değerlendirilmesi gibi hususlar görüşülerek MEVKA ile işbirliği içerisinde yürütülerek değerlendirilmesi kararlaştırıldı.

Kaymakam Yıldırım, “Öncelikle ilçemizdeki genel sorunlar ne ise konuşulup sorun analizi yapmaktır. Belli sorunları belirledikten sonra bu sorunların alt kalemleri ve yapılması gerekenler ile bu sorunların çözümüne yönelik çalışmalar ile ilçenin sosyal, ekonomik, ticari ve kültürel alanlarda neler yapılması gerektiği hususlarında hedef belirleyerek çalışmalarımız devam edecektir. Dedi