S.s karapınar meke küçük sanayi sitesi yapı kooperatifi muharrem güngör kooperatif binasında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Başkan güngör şunları söyledi:

Toplantımızın amacı şuana kadar geldiğimiz süreci karşılıklı sizlerle iştişare etmek ve sizlere bilgi vermektir. 06.08.2018 tarihinde çevre ve şehircilik bakanımız sayın murat kurum beyfendiyle 1 günlük ankara’da iştişare toplantısından sonra 1 gün içinde yerimizin satış onayı ile tapumuzu aldık. Bu konuda bizleere desteğini esirgemeyen belediye başkanı sayın mehmet yaka’ya ak parti ilçe başkanı sayın nadi tartana zorlu süreçteki desteğinden dolayı teşekkür ederiz.

Değerli üyelerimiz 4 ay gibi kısa sürede 15.12.2018 tarihinde sanayi ve teknoloji bakanlığımıza çevre ve şehircilik bakanımızın bizzat bakanlıkla kendisinin görüşmeleri doğrultusunda projelerimizin onayını ve yatırım kapsamına girme sürecini tamamladık. 30.12.2018 itibari ile karapınar belediye başkanımız mehmet yaka’nın desteği ile 5 gün gibi kısa sürede belediye personelimizin özverili çalışmasıyla inşaat ruhsatımızı almış bulunmaktayız. Eğer 31.12.2018 tarihinden önce inşaat ruhsatımızı alamasaydık kooperatifimiz 1,5 milyon tl gibi eski parayla 1,5 trilyon zararımız olacaktı bu süreçten sonra konya’da faliyet gösteren presan, yüzbaşıgil, betokav, yardımcı prefabrik firmayarıyla bizzat görüşmelerimiz oldu bu firmalar’dan proje dâhilinde fiyat teklifleri vermeleri halinde görüşmelerde bulunduk.

Verilen teklifler doğrultusunda presan prefabrik şirketi ile anlaşılmaya varılmıştır.

Kooperatif inşaat alanımızın hafriyat işleriyle otan, acar hafriyat, ısı tes, seçilmiş, türkmenoğlu, kızmaz, sak hafriyat dâhil teklifler vermelerini istedik, gelen teklifler doğrultusunda kooperatifimiz yönetim kurulu türkmenoğlu hafriyat’la anlaşmaya varmıştır.

İlçemizde faliyet gösteren sözen beton , zorlu beton, ereğlide faliyet gösteren çimsa beton, gibi firmaları tarafımızdan teklif mektuplarınını tarafımıza iletmeleriniz istedik gelen teklifler arasında kooperatifimizin yönetim kurulu sözen beton şirketi ile anlaşmaya varmıştır.

Prefabrik alt yapı temel inşaatının anlaştığımız prefabrik’ci tarafından kordineli çalışacağımız işinin ehli ve yeterli ekipmana sahip olmalarını önemle belirttiler, buna istinaden bölgemizde daha önce bu işi yapan şirketlerin olmadığı tespit edilmiştir.

Anlaşmış olduğumuz prefabrik firması temelde ve kolon yatağında oluşacak hata ölçü hatası, kalıp hatası ve buna benzer hataların çok yaşandığını ve bunlardan kaynaklanan sebeplerden üst yapının gecikeceğini ve maliyetin tekrardan artacağını ve bu hatalardan kaynaklanan zararlardan mensul olmayacaklarını belirttiler.

Bu doğrultuda araştırmalarımız sonucunda ay-kü inşaat , sinan polat, konya’dan orka inşaat bu firmalar’la teklif vermeleri konusunda görüşülmüştür,

Gelen teklifler doğrultusunda sinan polat alt yapı temel kalıpçısı ile anlaşmaya varılmıştır.

Değerli üyelerimiz son zamanlarda üzülerek ifade etmeliyim ki kooperatif yönetim kurulumuz haketmediği şekilde bazı kişiler tarafından siyasi malzeme haline getirilmiştir. Karapınarımızda bu işi yapacak ‘’usta yok muydu gibi vb’’ sataşmalara maruz kalmıştır.

Karapınar ak parti ilçe başkanımız sayın nadi tartanın üzerindende bazı işlerin verildiği söylentisini kişiler kullanaraktan bunları eşrefle kınıyorum

Bu sataşmalarda siz değerli üyelerimizin maalesef yönetim kurulunu bir kaç üyemiz haricinde savunucu pozisyonda bulunmamanız bizleri derinden üzmüştür.

Şuda bilinmelidir ki kooperatifin bu sürece geldiğinde mevcuttaki bulunan siyasi iktidardan sayın çevre ve şehircilik bakanımız’dan sayın belediye başkanımızdan konya büyükşehir belediye başkanımız’dan geçmiş dönemdeli tarım bakanımızdan ak parti ilçe başkanımızdan ve bölge millet vekillerimizden destek alınmasaydı 4 aylık bir dilimde bu işler yapılabilirmiydi.

Kooperatifimiz yönetim kurulu üyelerine bu tür saldırılarda sizlerden savunucu destekler beklemekteyiz hepinize toplantımıza katıldığınız için teşekkür eder saygılar sunarım….