10.08.2012 Cuma günü, Cuma namazının hemen ardından Sultan Selim Camiinde, Hacı Ömerli Camiinde ve Hacı İsa Camiinde vatandaşlara 2000 adet Somuncu Baba ekmeği dağıtıldı.

Es-Seyyid Osman Hulüsi Efendi Vakfı Karapınar Temsilcisi CaferErsoy “ Genel Merkezi Malatya’nın Darende ilçesinde olan vakıf, kurulduğu 1986 yılının ilk günlerinden beri hizmet ve faaliyetlerine buradan yön vermektedir. Osman Hulüsi Efendinin arzu ettiği ve planladığı hizmetleri gerçekleştirmek, ebedileştirmek amacıyla kurulan vakıf memleketin kalkınmasını ve toplumun aydınlanmasını kendine amaç edinmiştir. Genel Başkanlığını H. Hamidettin Ateş beyefendinin yürüttüğü vakfın birçok illerimizde temsilcilikleri mevcuttur. Hizmet alanı ise Türkiye’yi kapsayan bir çizgidedir. Es-Seyyid Osman Hulüsi Efendi aynı zamanda mutasavvıf ve şairdir. Hayatı boyunca kendini insanlığa hizmete vakfetmiş, gerçek manada tasavvufun insanlığa hizmet olduğunu örnek ahlakıyla sergilemiştir. Çevresinin eğitim, kültürel, ticari ve sanayi alanlarında gelişmesi yönünde birçok hizmetler gerçekleştirmiştir. Bundan dolayı bizde İlçemizde bu vakfa gönül veren arkadaşlarımızla birlikte bu mübarek Ramazan ayında ve Cuma günü Sultan Selim, Hacı Ömerli ve Hacı İsa camilerimizde cami cemaatine ve vatandaşlarımıza 2000 adet Somuncu Baba ekmeği dağıttık.”dedi

Ersoy, Ayrıca Somuncu Baba’nın adına izafeten Kandil’lerde ve Ramazan ayında Sebil Ekmeği dağıtılması, Es-Seyyid Osman Hulüsi Efendi Vakfı Başkanı H. Hamidettin Ateş efendinin teşvikleriyle 1992 yılından itibaren başlatılmış güzel bir vakıf geleneği olup, yurdun birçok il ve ilçesinde gerçekleştirilmektedir. Vatandaşlara ikram edilen Somuncu Baba Ekmeği, hayır hizmetlerine gönül vermiş ve Somuncu Baba Meşalesini günümüze taşıyan Vakfın insana hizmet anlayışının küçük bir yansıması olarak değerlendirilmektedir diye belirtti.