Hacıömerli Camii İmam Hatibi Muhammet Özoğlu, Cami Müezzinleri Âdem ve Fikret Dilek tarafından okunan mevlid-i Şerif ve Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahiler ve hatme-i şeriflerin duası ve vaazı nasihatler Karapınar Müftüsü Hüseyin Gün tarafından yapıldı.

Hacıömerli camiinde okutulan Mevlid-i şerif’e Cuma namazı münasebetiyle alt ve üst katını dolduran çok sayıda vatandaş ve yetkili katıldı. İlçe Müftüsü Hüseyin Gün tarafından yapılan duaya, vatandaşlarımız tarafından ellerini semaya kaldırarak duygulu anların yaşanmasıyla içten ve gönülden maden şehitlerine ve ülkemizde böylesine felaketlerin yaşanmaması için dualarda bulundular.

Cuma namazı ve Mevlid-i Şerifi için Hacıömerli Camiisine gelen vatandaşlara, Karapınar Aydoğanlar MYO Yerel Yönetimler Bölümü 1. sınıfta okumakta olan Şakir Karaman ve Veli Can Yılmaz isimli öğrenciler tarafından gülsuyu ve şeker ikramında bulundular.

Karapınar Aydoğanlar MYO Öğrencilerinden Şakir Karaman öğrenci arkadaşları adına yaptığı konuşmasında şunları söyledi “ Maden faciasında hayatını kaybeden 301 maden şehitleriniz ülkemizi derin bir üzüntüye ve yasa boğduğunu belirterek onların ölümlerinden dolayı öğrenci arkadaşlarımız ile birlikte büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Burada Mevlid-i Şerif okutulması düşüncemize destek olan Okulumuzun idarecilerine, Öğretim Üyelerimize, Mevlid-i Şerif’in okunmasını gerçekleştiren Karapınar İlçe Müftüsü Hüseyin Gün ile Hacıömerli Camii İmam-Hatibi ve müezzinlerine, mevlid-i şerif içerisinde yapılan dualara yoğun olarak katılan vatandaşlarımıza, yetkililerimize öğrenci arkadaşlarım adına da şükranlarımızı sunuyoruz”dedi