Belediye Başkanı Mehmet Yaka "Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evini yaklaşık 3 yıl önce daha önce yaptığımızı faaliyeti burada modern bir ortamda, sokakta gezen sahipsiz hayvanlarımızın hem topluma zarar vermemesi için hem de hayvanlarımızın sağlıklı güvenli bir ortamda hayatlarını sürdürebilmeleri için böyle bir bakım evi kurmuş bulunmaktayız. Burası Konya Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri ile ortak şekilde çalışmaktadır. Toplama aracımızla toplanan sahipsiz hayvanlar veteriner kontrolünde burada belli bir çoğunluğa ulaştıktan sonra Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ekipleri birlikte kısırlaştırma merkezinde aşılama, kısırlaştırma, küpeleme işlemi ve operasyondan sonraki nekahat dönemi tamamlandıktan sonra tekrar doğaya bırakıyoruz. Pandemi sürecinden dolayı herhangi bir şekilde rahatsız eden sokak hayvanı, yaralanan veya herhangi bir şekilde zor durumda olan sokak hayvanlarımızı Belediyemize ihbarda bulunduğunuz takdirde derhal sokak hayvanını alıp bakım evimize getirerek buradan veteriner hekimimiz nezaretinde ilk kontrolü gerçekleştikten sonra eğer gerekiyorsa Konya Büyükşehir Belediyesi ve Veterinerlik Fakültesi'ne göndererek tedavi sürecini tamamlamış oluyoruz. Sokak hayvanları bizlere emanettir. Bu hayvanları koruyup kollamak en büyük görevimizdir. Kış ortamında zor durumda kalan sokak hayvanlarımızın Karapınar Belediyesi olarak daima yanlarındayız" ifadelerine yer verdi.
Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ile ilgili bilgiler alan Kaymakam Oğuz Cem Murat; "Belediyemize bağlı Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evini ziyaret geldik. Burada çok güzel bir ortamda karşılaştık. Ben bu noktada Belediye Başkanımıza ve Belediye Personellerimize şükranlarımı sunuyorum. Karapınar kendisine yakışır bir şekilde sokak hayvanlarıyla da mevcut oluşturmuş olduğu yerde gerçek manada ilgileniyor. Şu süreçte buradan vatandaşlarımıza; malum olduğu üzere COVİD19 mücadele kapsamında sokağa çıkış kısıtlamaları söz konusu. Vatandaşlarımız müsterih olabilirler bu noktada biz sokak hayvanları ile alakalı Belediyemiz tarafından her türlü bakım, besleme faaliyetlerinin yürütüldüğü noktasında hakikaten burada memnun olduk. Bu noktada bizler güzel çalışmaları gözlemleyerek gördük. Karapınar'a yakışır bir alanın oluştuğunu gözlemledik. Başta İçişleri Bakanımız olmak üzere Sayın Valimizin bu konudaki hassasiyetlerinin çok yoğun olduğunu biliyorum. Biz de ilçemizde bu faaliyetlerimizi inşallah yoğun bir şekilde devam ettireceğiz. Sokak Hayvanları ile alakalı ilçemizde hem besleme hem bakım faaliyetlerini Belediyemiz ile birlikte ortak noktada yürüteceğiz. Bu vesile ile tüm hemşehrilerimi saygıyla selamlıyorum" dedi.
Kaymakam Murat ve Başkan Yaka Bakım Evin'de bulunan hayvanlara mama verdikten sonra çalışanlara kolaylıklar dileyerek ayrıldılar.