Geçtiğimiz hafta sonunda Akyayla, Seyit Hacı, Çingir yaylaları ile Kızık Höyüğü mevkilerinde yapılan yağmur dualarının ardından 05.05.2012 Cumartesi günü ise sabahın erken saatlerinde Sırnık Höyüğü mevkiine ayrı ayrı yayla yerleşim yerlerinden gelen vatandaşlar ile Ayrıca İlçe Merkezinden Sırnık Höyüğü mevkiine Belediye’den temin edilen otobüs ve özel araçları ile yağmur duası yapılacak yere gelen binlerce vatandaşımız bir araya gelerek, yanlarında getirdikleri çikolata ve şekerleri dağıtarak alanda bulunan çocukları sevindirdiler.

İlçe sınırlarımız içerisinde ki Sırnık Höyüğü Mevkiinde yapılan yağmur duasına Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, Belediye Başkan Yrd. Duran Karagöz, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Yaka ve binlerce vatandaş aileleri ile birlikte katılarak Din görevlileri Hacı Ömerli Camii İmam-Hatibi Muhammet Özoğlu, Yeni Apak Camii İmam-Hatibi Ali İhsan Eryiğit, Hotamış Merkez Camii İmam-Hatibi Ömer Çelik, Emekli İmam-Hatipler Eyüp Özoğlu, Süleyman Uzunlu, Erdoğan Korkusuz, Konya’dan gelen emekli Müftü Ahmet Emin Sağbaş ile Güvenç Turizm Arabistan Sorumlusu İbrahim Özkan’ın okudukları Kuran-ı Kerim, ilahiler, vaazı nasihatleri huşu içerisinde dinlediler.

Hacıömerli Cami İmam-Hatibi “ Ve düşünün ki Rabbiniz şunu bildirdi; Andolsun eğer şükrederseniz elbette size nimetimi artırırım, eğer nankörlük ederseniz azabım şiddetlidid. Size verilen her nimet Allah’tandır. Sonra bir keder dokunduğu zaman da, hep ona yalvarır yakarırsınız. Çalışın ey Davut Ailesi, şükredin kullarım içinde (gereği üzere Allah’a bol bol şükredenlerden olun.) Peygamberimiz buyuruyor “ Saadet için; Zikreden dil, Şükreden Kalp, Sabırlı bir beden, Saliha zevce sığınılması gereken 4 şeydir. Ayrıca Bana üstünlük taslayan evlat, vaktinden önce ihtiyarlatan evlilik, vebal yükleyen zenginlik, iyiliği gizleyen, kötülüğü yayan komşu’dan sakının. Bundan böyle dedim. Rabbinizden mağfiret isteyin, çünkü gerçekten o çok bağışlayandır. Öyle yapın ki; Üzerinize gökten sağnak sağnak yağmurlar yağdırsın hadislerini hatırlattı

Yağmur yağması için kılınan İstiska Namazı Hutbesi İmam-Hatip Muhammet Özoğlu tarafından okunduktan sonra, İstiska Namazı Emekli İmam-Hatip Eyüp Özoğlu tarafından cemaatla birlikte kılındı ve ardından İmam-Hatip Muhammet Özoğlu ile Hotamış Merkez Camii İmam-Hatibi Ömer Çelik tarafından katılımcılar ile birlikte gözyaşları içerisinde Yağmur Yağması için dualar edildi.

Binlerce kişinin katıldığı Sırnık Höyüğü mevkiinde ki yağmur duasında 100’e yakın koyun kesilerek, Gönüllü olarak yağmur duasına katkı yapan kadınlarımız tarafından pişirilerek yağmur duasına katılanlara etli pilav, yoğurt, tatlı çeşitleri, meşrubatlar ikram edildi.

Bizde Yeşilpınar Gazetesi Muhabiri olarak Sırnık Höyüğü mevkiinde yapılan Yağmur Duasına katıldık. Bu mevkideki yayla sakinlerinin gelen misafirlere pişirdikleri etli pilav ve içeceklerin ikramlarından ve gelen misafirlere gönüllü çok güzel hizmet etmelerinden dolayı kadın ve erkeklerimizin yaptıkları hayırlı hizmetlerini Cenab-ı Allah’ım kabul etmesi dileğiyle teşekkür ederken, yağmur duasına gönüllü olarak Karapınar ve civar kasaba ve köylerden gelerek yağmur duasına katılan ve çocukları sevindiren vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunarız.