Şehit Aileleri ve Gazilere verilen iftar yemeğine İlçe Kaymakam Vekili Sadettin Doğan, Garnizon Komutanı Topçu Albay Oğuz Osman Cantürk ve eşi Yasemin Cantürk, Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve Eşi Saniye Yaka, Kaymakam Ramazan Yıldırım’ın eşi Aysel Yıldırım, Cumhuriyet Savcısı Yahya Tosun, İlçe Jandarma Komutanı İsmail Yürekli, İlçe Emniyet Müdür V. Bekir Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç ve Eşi, Malmadürü Zeki Kapdan ve eşi, S.Y.D,V. Müdiresi Hatice Soran, Rütbeli Subaylar ve eşleri, Şehit Aileleri ve Gaziler ile diğer davetliler katıldılar.
Garnizon Komutanı Topçu Albay Oğuz Osman Cantürk eşi Yasemin Cantürk ile birlikte misafirlerini hoş geldiniz diyerek kapıda karşıladı. Garnizon Komutanı Cantürk, yemekten önce katılımcılara hitaben yaptığı konuşmasında, “ Sayın Kaymakamım, Belediye Başkanım, Hanımefendiler, çok kıymetli Şehit yakınları, saygı değer Gaziler, değerli misafirler, sevgili çocuklar ve gençler Şehit Aileleri ve Gazilerimiz onuruna verdiğimiz iftar yemeğine hoş geldiniz.

Şehit aileleri ve gazilerimiz bizlerin emanetleridir.  Siz, vatanımızın tapuları olan aziz şehitlerimizin vefakâr yakınları, ölümün en güzelini kucaklayan bu insanların birer emaneti olarak gönlümüzün en müstesna yerinde olduğunuzu bilmenizi isterim. Vatan sizlere minnettardır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diler, kahraman Gazilerimize ve şehit ailelerimize şükranlarımızı sunarım.”dedi

Belediye Başkanı Mehmet Yaka konuşmasında şunları söyledi.” kutsal değerleri korumak için savaşırken şehit veya gazi olmak, bir mümin için en büyük mertebedir. Şehitlik, Allah’a adanmış canların, Allah için, vatan, bayrak ve ezan gibi yüksek değerler uğruna feda edilmesidir. Gazilik, Allah yolunda ve vatan uğrunda savaştığı ve şehit olmayı arzu ettiği halde ölmeyip, yaralanarak sağ kalan kimseye denir. Gazi de şehit olmak ve bu mertebeye yükselmek için savaştığından dolayı, o da şehitler derecesindedir. Peygamberimiz (s.a.s) bir hadis-i şeriflerinde “Bir kimse Allah yolunda şehit olmayı can-u gönülden isterse, yatağında ölse dahi Allah onu şehitler derecesine ulaştırır.” buyurarak bu gerçeği en güzel şekilde ifade etmişlerdir.

 

      Değerli Şehit Ailelerimiz ve Gazilerimiz,

      Allah için, vatan, bayrak için savaşanlar, Rabbimizin: ayet-i kerîmesindeki şehitlik mertebesini kendilerine en yüce rütbe olarak kabul etmişlerdir. Yine onlar, Peygamberimiz(s.a.s.)’in; “Cennete giren hiç kimse, yeryüzündeki her şey kendisine verilse bile dünyaya geri dönmeyi istemez. Sadece şehit, gördüğü muhteşem itibar ve ikram sebebiyle tekrar dünyaya dönmeyi ve on defa şehit olmayı arzular.” Bizlere emanet olan şehit ve gazilerimize en derin saygılar sunarım.