13.05.2012 Pazar günü sabahın erken saatlerinde Samuk yaylası ve civarındaki yayla sakinleri ile birlikte hareket ederek, kurbanlar kesildi ve etli pilav gönüllü kadınlarımız tarafından pişirilerek, Etli pilav, meşrubatlar, tatlılar, ayranlar İlçe Merkezinden, İlçe dışından yağmur duasına katılan ve sayıları binleri bulan misafirlere ikram edildi. Ayrıca yağmur duasına gelen vatandaşlar, Samuk yaylasında ki yağmur duasında bulunan çocuklara şeker ve çeşitli hediyeler dağıtılarak sevindirildi.

Samuk Yaylasında Din görevlilerimizden İlçe Vaizi Bağattin Ertunç tarafından katılımcılara vaazı nasihatlarda bulundu. İmam Hatiplerden Vehbi Aydınlı, Osman Verim, Yusuf Cihanoğlu, Mehmet Asil Kalkan, İsmail Av, Muammer Aşkar tarafından Kuran-ı Kerim ve ilahiler okundu. İstiska Namazı için Sultan Selim Camii İmam-Hatibi Vehbi Aydınlı tarafından hutbe okundu ve cemaatla birlikte İstiska namazı kılındı.

Yağmur duasında gözyaşları arasında insanlarımız Cenab-ı Allah’a yağmur yağması için dualar ettiler. Duygulu anlar yaşandı.