Kadın Hakları ve İnsan Hakları ayrı tutulamaz. Kadınlar da insan olarak; her yerde, herkes için geçerli haklara sahip olmalılar. Kaldi ki Anayasamızda: "Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayrım gözetmeksizin kanun önünde eşittir." ifadesi bulunmasına karşın kadınlar için yasal düzenlemeler maalesef yeterli değildir. Aile yaşamında, çalışma hayatında ve toplumsal yaşamda kadının konumuna bakıldığında koşulların hiç de eşitlikçi olmadığı görülmektedir.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Aziz Türk Milletinin vefakâr kadınları için düşüncelerini, 1923 yılında Konya ilimizde yaptığı bir konuşmada şu cümlelerle dile getirmiştir: “Dünyada hiçbir milletin kadını, ben Anadolu kadınından fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim diyemez. Erkeklerden kurduğumuz ordumuzun hayat kaynaklarını, kadınlarımız işletmiştir. Çift süren, tarlayı eken, kağnısı ve kucağındaki yavrusu ile yağmur demeyip, kış demeyip cephenin ihtiyaçlarını taşıyan hep onlar, hep o yüce, o fedakâr, o ilahî Anadolu kadını olmuştur. Bundan ötürü hepimiz bu büyük ruhlu ve büyük duygulu kadınlarımızı, şükranla ve minnetle sonsuza kadar aziz ve kutsal bilelim.”

Milliyetçi Hareket Partisi olarak Liderimiz Dr Devlet Bahçeli önderliğinde sloganımız "Güçlü Kadın, Güçlü Türkiye." Allah’ın izni ile kadınlar güçlensin, Türkiye büyüsün. Güçlü kadın, huzurlu Türkiye’yi hep beraber inşa edeceğiz. Çünkü Atatürk’ün söylediği gibi "Büyük başarılar, değerli anaların yetiştirdikleri seçkin evlatlar sayesinde olmuştur. Dünya üzerinde gördüğümüz her şey, kadının eseridir."

Remzi Karaarslan

MHP Konya İl Başkanı