24 Mayıs Perşembeyi Cuma’ya bağlayan gece İslam âlemi ve Müslüman kardeşlerimiz Regaib Kandilini idrak etti. Regaib Kandili gecesinde Yeşilpınar Gazetesi olarak Gazi Osman Paşa Camiinde bulunduk.
İlçe Vaizi Bağattin Ertunç tarafından merkezi sisteme bağlı olarak camilerde dinlenecek şekilde Üç ayların müjdecisi olarak bilinen Regaib Kandili hakkında vatandaşlarımıza yönelik insanları iyiye ve güzele yönlendirecek olan çok güzel vaazı nasihatlerde bulundu.
İlçe Vaizi Bağattin Ertunç’un vaazı nasihatinden sonra içerisinde bulunduğumuz Gazi Osman Paşa Camii İmam-Hatibi Osman Karagöz tarafından Kuran-ı Kerim okundu, cami müezzini tarafından ilahi okundu ve ayrıca İmam Osman Karagöz cami cemaatine yönelik olarak Üç ayları ve Regaib Kandili hakkındaki konuşmasında şunları söyledi.” Zaman vardır, yükselen dualarla değer kazanır. Zaman vardır inen rahmetlerle nurlanır. Zaman vardır rahmet kapıları ardına kadar açılır. Rahmeti sonsuz ve sınırsız olan Rabbimiz, biz kullarına engin ve geniş rahmetini göstermek için özel zamanlar ve mekânlar yaratmış ve Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyurmuştur. “ Allah’ın size lütuf ve merhameti olmasaydı, pek azınız müstesna, şeytana uyup giderdiniz.” Allah’ın lütuf ve merhameti olmasaydı, nefsimizin ve şeytanın telkinleriyle sapar, küfür ve isyan bataklıklarına dalardık. Yüce Rabbimiz: “Rahmetinin her şeyi kaplamış” olduğunu haber veriyor.
Allah’ın Resulü’nün “ Recep Allah’ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan da Ümmetimin ayıdır.” Buyurduğu rivayet edilmiştir. Üç aylar zincirinin ilk halkasını Recep ayı oluşturduğu gibi, Recep ayının İlk Cuma gecesi olan Regaib gecesi de mübarek gün ve geceler zincirinin ilk halkasını teşkil eder. Peygamber Efendimiz’in “ Senede beş gece vardır ki; o gecelerde yapılan dualar reddolunmaz. Bu geceler; Receb-i Şerifin ilk Cuma gecesi olan Regaib Kandili, Şaban-ı Şerifin on beşinci gecesi olan Berat Kandili, Cuma geceleri, Ramazan Bayramı gecesi, Kurban Bayramı gecesidir.” Diye haber verdiği Regaib Kandili, Mirac’ın, Berat’ın, Ramazan’ın ve Kadir gecesinin müjdesini verir. Kandiller geçidinin ilki olan Regaib, “ Lütuf ve İhsanla dolu, kıymeti ve değeri büyük, rağbet olunan gece”demektir. Peygamber Efendimiz üç aylar girdiğinde “ Allah’ım! Recep ve Şaban ayını bize bereketli kıl, bizi Ramazan ayına kavuştur.” Diye dua ederdi diye söyleyen Karagöz Regaib Kandil gecesinin nasıl değerlendirilmesi gerektiğini açıkladı ve anlattı. Bu gece Allah’a samimiyetle ve içtenlikle yönelen ve dua eden kullarının dualarını, gündüzünü oruçla geçiren kullarını boş çevirmez. Bu geceye mahsus bir ibadet şeklinin olmayıp bol bol kuran okunmalı, kaza namazları kılınmalı, çocuklar ve yardıma muhtaç insanlar sevindirilip gözetilmeli ve gönülleri alınmalıdır.”dedi
Regaib Kandil gecesinde milyonlarca mü’min her yıl olduğu gibi mübarek geceyi yine camileri doldurarak, Kur’an-ı Kerim okuyup dinleyerek, dua ve dilekleri ile bağışlanmak için Allahü tealaya yalvarıp, günahlarına tövbe ederek geçirdi. Camilerimiz mü’minlerle doldu taştı.