Yeşilpınar Gazetesi İmtiyaz Sahibi Himmet Türkmen, Yeşilpınar Gazetesi Fahri Muhabiri ve TEMA Vakfı İlçe Gönüllü Sorumlusu Musa Ceyhan ve AA Ajansı Karapınar Muhabiri Mithat Korkusuz ile birlikte Ramazan Umresini yapıp yuvasına dönen Osman Bağcı’yı evinde ziyaret ettiler.

Osman Bağcı, Umre ve Haç ziyaretlerini Allah’ım herkese nasip etsin istiyorum. Umre’nin ziyaret etmek anlamına geldiğini ve Müslümanların Kabe`yi ziyaret etmelerine umre denmekte olduğunu söyleyen Bağcı, Ziyaret biçimi hacca benzer. Fakat hac gibi Zilhicce ayında olması gerekli değildir. Dini bir terim olarak ise umre, "Belirli bir zamana bağlı olmaksızın ihrama girerek Kâbe’yi tavaf etmek, Safa ile Merve arasında sa’y yapmak ve tıraş olup ihramdan çıkmaktan” ibarettir. 

 Umre, küçük hacdır. Umrenin ziyaret biçimi hacca benzer. Fakat hac gibi Zilhicce ayında olması gerekli değildir. Umre yapmak sünnettir. Umre için belirli bir zaman yoktur. Arefe ve onu izleyen kurban bayramı günleri olmak üzere yılda beş günün dışında her zaman umre yapılabilir diyen Bağcı, Hac ve umre ibadetlerinin, insan hayatı üzerinde olumlu etkiler bıraktığı bir gerçektir. Özellikle Anadolu insanımızın hac ve umreye niyetlenerek; gönül dünyasıyla kıbleye ve kutlu beldelere yönelmesi, hayatının en heyecanlı ve kıymetli anını teşkil etmektedir. Onun bu samimi yaklaşımı, Yüce Allah’ın şu emriyle örtüşmektedir: “Haccı da, umreyi de Allah için tamamlayın…” (Bakara, 196) Bazı Kur’an yorumcularına göre haccı ve umreyi tamamlamak; bu iki ibadetin farzını, vacibini eksiksiz olarak yerine getirmek veya sadece Allah rızası için bunları yapmak amacıyla yola çıkmak demektir. Bir kısmına göre ise; her ikisini de helâl ve temiz kazanç harcamak suretiyle yerine getirmektir. Hac; şartları taşıyanlar için ömründe bir kez ve ancak yılın belirli günlerinde ifa edilmesi gereken bir ibadettir. Uygulama açısından küçük bir hac olan umre ise, yılın diğer zaman dilimlerinde de yapılması mümkün olan bir ibadettir diyerek ziyaretimize gelen eş ve dostlarımıza teşekkür ediyorum.”dedi