Programa Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan, Belediye Başkan Yrd. Emre Özsoy, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Amirleri ve çok sayıda bay bayan vatandaşlar katıldı. Saat: 22.30’da Orhan Gazi Gökçe’nin sunuculuğunda, Hafız Abdulhamit Birer’in Kuran-ı Kerim tilaveti okumasıyla birlikte program başladı. Selamlama konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mehmet Yaka şunları söyledi,

“Çok değerli hemşehrilerim böyle mübarek ramazan günü akşamından hepinizi saygıyla sevgiyle, hürmetle selamlar, hoş geldiniz Safalar getirdiniz. Konya Büyükşehir Belediyesinin ilçemizde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Yaka, Karapınar’ın metropol ilçe olması hasebiyle Konya Büyükşehir Belediyesi, ilçemizde her alanda kendisini hissettirmeye ve faaliyetlerini yürütmeye başladı ve düzenli bir şekilde devam ediyor dedi.

Son 10 güne girdiğimiz mübarek günlerde Cehennem azabından kurtuluşu olan ve içinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini idrak edeceğimiz mübarek ramazan ayı’nda sizinle böyle bir etkinlikte bir araya geliyoruz. Gündüz oruç, gece ibadetle geçirdiğimiz böyle bir günün kıymetini bilmemiz gerekir. Yaklaşan Kadir Gecesini şimdiden mübarek olsun. Kadir gecesinin feyzinden yararlanmayı Allah hepimize nasip etsin.  Mübarek ramazan ayında iyiliklerimizi eksik etmeyelim, yetimleri koruyup gözetelim. Ramazan ayı sevginin, saygının, yardımlaşmanın ve dayanışmanın zirve yaptığı bir aydır.. Bizleri, sizleri ailelerinizle, dostlarınızla Ramazan Bayramına sağlık sıhhat içerisinde kavuştursun. Buraya kadar gelen siz çok değerli hemşerilerimize İlahi konseri verecek Ensar Kardeşler grubuna sizlerin huzurunuzda hoş geldiniz diyor, hepinize saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunar, hayırlı akşamlar diliyorum” dedi.

 

Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka’nın konuşmasından sonra, Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve Kültür Daire Başkanı Ahmet Yalçın,  Karapınar Belediye Başkanının bu etkinliklere gösterdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Ramazan Bayramında ve diğer zamanlar da Sosyal ve kültürel faaliyetlerin devam edeceğini belirten Yalçın, Karapınar’da etkinliklere gösterilen ilgiden dolayı siz kıymetli vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.”Dedi

 Gül Ahmedim isimli parçalarıyla gönüllerde taht kuran Ensar Kardeşler, Canlı olarak seslendirdikleri birbirinden güzel ilahileriyle anıt meydanına gelen izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattılar. Katılımcılarla birlikte dualar edildi. Programda son olarak Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Ensar Kardeşler’e hediyelerini takdim ederek konser son buldu.