Projede 6 Profesör, 3 Doçent Dr, 4 Yrd. Doçent, 3 uzman, 1 Doktor, 1 sağlık personeli ekipte yer almakta olduğu proje yürütücüsü Yrd. Doç.Dr. Abdurrahman Dinç tarafından belirtildi.

Türkiye’nin farklı İllerinden ve Üniversitelerinden doktora, yüksek lisans, lisans yapan öğrencileri, Öğretmenler ve bazı kamu çalışanları 20’si eğitimci ve 40 katılımcı ile birlikte toplam 60 kişi Karapınar’a gelerek Erozyon Önleme sahası, obruklar, Meke gölü, Acıgöl ve diğer tarihi ve doğal güzellikleri gezdiler.

Belediye Başkan Yrd. Duran Karagöz,”İlçenin sosyal, ekonomik, tarihi ve doğal güzellikleri ile ilgili katılımcılara geniş bilgiler vererek doğal gaz, güneş panelleri., kömür’den elektrik üretimi için termik santralin kurulması çalışmalarının hızlı bir şekilde aşama kaydettiğini dile getirdi.

Proje Yürütücüsü Yrd. Doç.Dr. Abdurrahman Dinç, “Projenin amacının Konya ve İlçelerinin tarihi, coğrafi, kültürel ve ekolojik özelliklerinin ortaya konulması ve bu edinilen veriler ve bilgilerin katılımcılar buradan ayrıldıkları zaman kendi bölgelerinde bu projeyi ve gezdikleri yerleri çevrelerine de tanıtmış olacaklardır. Çevre bilinci ve çevreye karşı duyarlı bireyler olmalarını da sağlamaktır.

Karapınar yöresi isim bizim projemiz için özel bir coğrafi park veya jeo park konumundadır. Obrukları, Meke Krateri, Acıgöl, meyil ve çıralı gölleri ile çölümsü alanlarıyla, erozyon önleme sahası ile Atış poligonu ve son yıllarda enerji üssü olma durumuyla önemli bir alandır.”dedi

İlçede gezilen yerlerde katılımcılara Marmara Üniversitesi Coğrafya Fiziki Bölüm Başkanı Ali Selçuk Biricik, 9 Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı ve TÜBİTAK gözlemcisi Prof. Dr. Süleyman Başlar, Karabük Üniversitesi. Edebiyat Fakültesi, Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Kaya, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Fen Fakültesi, Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tamer Keçeli, yine aynı üniversiteden Yrd. Doç. Dr. Tarkan Yorulmaz kendi dallarında bilgiler verdiler.

Karapınar Belediyesine ait 100’ Yıl Atatürk Parkı, Kurtay Tesislerinde mola veren katılımcılar burada gruplar oluşturarak kendi aralarında Drama Bilim Uzmanı Nilgün Tuluk önderliğinde münazara ve beyin jimnastiği yaparak oyunlarla Karapınar’ın turizme kazandırılması, göllerin kurtarılması, hava, su, toprak ile ilgili düşüncelerini dile getirdiler.

Belediye Başkan Yrd. Duran Karagöz katılımcıların sorularını cevaplayarak Karapınar’ın tarihi, coğrafi özellikleri, sosyal, kültürel, ekonomisi ve ekolojik özellikleri ile ilgili hem yapılan ve yapılacak çalışmalar, çevre konusunda alınacak önlemler hakkında bilgiler verdi.

İlçemize gelen bilim adamları, öğretmen ve Y. Lisans, Lisans ve Doktora Öğrencileri Karapınar gezisinden son derece memnun olduklarını ve Karapınar Belediye Başkanlığına gösterdikleri ilgi ve alakaya teşekkür ettiklerini belirttiler.