Programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Okul Müdürleri, Duran Sezer Ortaokulu Müdürü Mesut Durmuş, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Güngör Baltoğlu Cami İmam-Hatibi Osman Kocabaş, Öğrenciler, Öğrencilerin Anne ve Babaları, Misafirler, Basın Mensupları katıldı.

Duran Sezer Ortaokulu Öğrencilerinden Büşra Ünlü ve Keziban İnce’nun sunuculuğunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Abdulmuttalip Arıkan tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve okunan Kur’an-ı Kerim’in Türkçe anlamı Serkan Ali Güven tarafından açıklandı.

Güngör Baltoğlu Cami İmam-Hatibi Osman Kocabaş günün anlam ve önemini belirten yaptığı konuşmasında şunları söyledi,” Bütün insanlığa bir uyarıcı ve müjdeci olarak gönderilen Peygamber Efendimiz, yüce bir ahlak üzereydi. Çünkü onun ahlakı Aişe validemizin ifadesiyle Kur’an’dan ibaretti. Onun ahlakı yüceydi. Çünkü o alemlere rahmet olarak gönderilmişti. Alemlere rahmet vesilesi olan bir Peygamber’in ahlakı da yüce olmalıydı. Beni Rabbim terbiye etti ve terbiyemi en güzel biçimde yaptı. Buyurarak bu hakikate işaret etmişti. Bugün sizin için dininizi kemale erdirdim, üzerinizdeki nimetimi tamamladım ve size din olarak İslam’ı seçtim buyurmuştu. Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim. Buyurmamış mıydı?. Peygamber Efendimiz İslam’ı tebliğ ederken en münasip lisanla konuşuyordu. Peygamber Efendimiz hayatı boyunca hiket, güzel öğüt ve güzel mücadele düsturuyla hareket etmiş, her fırsatta muhataplarına İslam’ın güzelliklerini anlatmaya çalışmıştır. İnsanları taltif ederken itidali elden bırakmıyor. Herkese layık olduğu muameleyi yapıyordu. “Size iki emanet bırakıyorum, onlara sarılıp uydukça yolunuzu hiç şaşırmazsınız. O emanetler, Allah’ın kitabı Kur’an-ı Kerim ve Peygamberinin sünnetidir” buyurmaktadır. “Allah’ı ve ahret gününü arzulayan ve Allah’ı çokça zikredenler için, siz müminler için Allah’ın Resulünde pek güzel bir örnek vardır. Buyuruyor. “Resul size neyi verdi ise, onu alın! Neden men etti ise ondan da sakının” Diğer bir ayette de Allah’ın sevgisine ve mağfiretine nail olabilmek için, Hz. Peygamber (s.a.v) tabi olmak emredilmektedir. O’nun gibi düşünen, O’nun gibi yaşayan, O’nun gibi ibadet eden iyi bir kul ve Müslüman olmaya ve bu uğurda elimizden gelen gayreti göstermeye çalışmalıyız.”dedi

Programda, Peygamber Efendimiz Ahlakı ve Sünneti ile ilgili sinevizyon gösterimi. Öğrenciler tarafından Peygamber Efendimizin Şemalinin okunması, Duran Sezer Ortaokulu öğrencilerinden oluşan ilahi grubunun ilahi dinletisi, “Peygamber Evimize Gelseydi” adlı şiirin okunması, Öğrencilerden oluşan bir grup “O’nu ne kadar Tanıyoruz” adlı piyes gösterisi, Öğrencilerden “Senden Öğrendik EY NEBİ” sunumu ile öğrencilerin hazırlayıp sunduğu program seyirciler tarafından ayakta alkışlandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü programın akabinde yaptığı konuşmasında, Peygamber Efendimizle ilgili programı hazırlayan Okul Müdürünü, Öğretmenlerini ve öğrencilerini kutlayarak teşekkür etti. Program başarılı bir şekilde sona erdi.