Programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç,  İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan, Okul Müdürleri, Okul Aile Birliği Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İmam Hatip Okulları Platformu Karapınar Temsilcisi Faruk Yeşilyurt, Öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldı.Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı katılımcılarla birlikte okundu. Öğrencilerden Talha Yar ve Ahmet Ömer Mavi sunuculuğunda yapılan program, Kur'an-ı Kerim Tilaveti öğrenci Muhammet Mücahit Yiğit tarafından okundu.
Karapınar İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Murat Taşkın, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında " Sayın katılımcılar ve kıymetli misafirler "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri çerçevesinde hazırlamış olduğumuz programa hoş geldiniz. Alemlere rahmet olarak gönderilen kutlu nebi Muhammet Mustafa (sav)'in dünyaya teşriflerinin 1445. Yılında efendimizi yeniden hatırlamak, hatırlamanın ötesinde hayat rehberimiz olması gerektiğini bir kez daha idrak etmek için okulumuz öğrencileri ile huzurunuza geldik. Kutlu doğum haftası ile ilgili olarak bu haftanın en güzel şekilde değerlendirilebilmesi adına çalışmalarımız yaklaşık bir ay önceden başlayarak okulumuz öğrencilerine yönelik yarışmalar düzenledik. Peygamber Efendimize mektup yazma, Veda hutbesini ezbere okuma, resim ve karikatürlerle Hadisleri anlatma, kutlu doğum haftasında en güzel sınıf panosunu oluşturma yarışmalarının tamamını sonuçlandırdık. Programın sonunda öğrencilerimizi de ödüllendirmiş olacağız. 
Yaşadığımız dünya, Müslüman aleminin içinde bulunduğu üzücü durum efendimizin örnek hayatının ve sünnetlerinin ne denli önemli olduğunu bizlere tekrar göstermektedir. Efendimizin önderliğine ve birleştiriciliğine her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır.  Bugün programımıza katılan ve destekleyen herkese teşekkür ederken, Allahü Teala tüm ümmeti Müslüman'a birlik ve beraberlik nasip etsin, Bizleri böldürtmesin, aramıza nifak sokmasın. Geceniz Hayırlı olsun, ALLAHA emanet olun."dedi
Sinevizyon gösterimi sunuldu, ardından öğrencilerden Mehtap Uğur, Mariye Nur Yazar, Sema Nur Halıcı, Şükrü Karagöz, İbrahim Bahadır Okumuş, Abdülbaki Karakul tarafından "Adı Geçer" şiirini okudular. Ardından öğrencilerden oluşan ilahi korusu (Mawlaya, İnşaallah, Yakma Ya Rabbim) ilahilerini okudular. Sahabenin Peygamber sevgisiyle ilgili öğrenciler tiyatro gösterisini oynadılar. Sahabe hayatından bir kesit canlandırıldı. Öğrencilerden oluşan ilahi korosu (Enbiyalar serveri, Allah-u Allah, Seni görmeyen Gözü neyleyim ilahilerini seslendirdiler. Peygamber sevgisi üzerine Video gösterimi sunuldu, Öğrenci Gül Sefa Dilek tarafından "Eğer bir gün Hz. Peygamber Ziyaretimize gelse" adlı şiiri okudu. Arapça tiyatro gösterimi, Hz. Peygambere yazılan mektubun okunması, Gitar korosu tarafından (Demedim mi, Gel Gör Beni Aşk Neyledi) ilahilerini seslendirdiler. Öğrencilerin ilahileri, tiyatro gösterileri, şiirleri katılımcılar tarafından büyük bir beğeni kazanarak alkışlandılar.
Mektup Yazma yarışmasında öğrencilerden birinci Ahmet Ömer Mavi, İkinci Zeynep Şentürk, Üçüncü Muhammed Emin Uysal'a ödülleri İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk tarafından tebrik edilerek verildi. Veda Hutbesi Ezbere okuma yarışmasında öğrencilerden birinci Mehmet Han Birer, İkinci Zeynap Karagöz, Üçüncü İrfan Sefa Yalçınöz'e ödülleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç tarafından tebrik edilerek verildi.
Karikatürlerle Hadisler yarışmasında öğrencilerden birinci Sadettin Bakır, İkinci Cevdet Mutlusoy, Üçüncü Adem Burak İşleyen'e ödülleri Okul Müdürleri Murat Taşkın tarafından tebrik edilerek verildi.
Programa Maddi desteklerinden dolayı İmam Hatip Okulları Platformu Karapınar Temsilcisi Faruk Yeşilyurt'a plaketi AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan tarafından tebrik edilerek verildi.
Kutlu Doğum programı izleyicilerin beğenisi kazanarak başarılı bir şekilde sona erdi. (M. Ceyhan )