Programa; MHP İlçe Başkanı Ercan Alp, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Şube Müdürleri Mustafa Uysal, Fazlı Cankaya, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Sönmez, Ticaret Borsası Başkan Yrd. Veysel Akkaya, PTT Müdürü Ruhullah Bakır, Ülkü Ocakları Karapınar İlçe Başkanı Tayfur Altıntaş, Karapınar Engelliler Derneği Başkanı Mehmet Mucuk ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Okulların Müdürleri, vatandaşlar ile engelli öğrenci velileri katıldı.

Program; Öğretmen Şükriye Köken sunuculuğunda, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Karapınar Özgüler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Embiya Güler yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi,” 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla hazırlamış olduğumuz programımıza hepiniz hoş geldiniz. Özgüler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak 10 yıldır engel türü ve grubu ne olursa olsun engelli bireylerimize özel eğitim ve rehabilitasyon hizmetleri vermekteyiz. Her yıl olduğu gibi bu yılda, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında toplumumuzda bir farkındalık oluşturmak amacıyla program hazırladık. Bu programı hazırlayan öğretmen arkadaşlarıma ve diğer personellerimize çok teşekkür ediyorum diyen Embiya Güler, 3 Aralık Birleşmiş Milletlerin 1992 yılında almış olduğu kararla Dünya Engelliler Günü olarak ilan edilmiştir.

Engelli bireylerin toplumsal uyumun sağlanması ve her alanda bağımsız bireyler olarak kimseye ihtiyaç duymadan yaşaması adına hepimize çok ciddi görevler düşüyor. Toplumsal hayatımız ile ilgili hangi düzenlemeyi yapıyorsak engelli bireylerin de bizimle yaşadığını unutmamamız gerekir. Toplumun ayrılmaz bir parçası olan engellilerin, umutlu ve geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak imkânlara kavuşturulması, devletimizin öncelikli görevleri arasında yer alıyor. Ancak engellilerin üretken bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri konusunda sivil topum kuruluşlarına ve sorumluluk taşıyan her insana görev düşüyor. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engellilere karşı olan sorumluluklarımızı bir kere daha hatırlatıyor. Herkein yapabileceği bir şeyin olduğu gerçeği noktasında neler yapabileceğimizi düşünmemiz için bir vesile olmaktadır. Tekrar programa katıldığınız için teşekkür ediyor. İyi seyirler diliyorum.”dedi

Konuşmanın ardından, Özgüler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin hazırlamış olduğu programda, “Bayrak” şiiri öğrenci Mehmet Boztaş tarafından okundu. Öğrencilerin “Elma Kurdu” rondu gösterisini sundular, Öğrenciler “ Kızım Seni Vereyim mi” adlı müzikli drama gösterisini sundular, Kurum tarafından hazırlanan Slayt gösterisi izlendi, Öğrencilerin Patlıcan Soymadın mı, Tadına Doymadın mı, Hiç Kızma Anneciğim, Sen Çocuk olmadın mı? Grup gösterisi,  Öğrencilerin “ A Ram Zam Zam” adlı müzikli dans gösterisi, son olarak öğrenciler toplu olarak “Türkiyem” adlı gösterisini sundular ve öğrenciler katılımcılar tarafından ayakta alkışlandılar. Öğrenciler katılımcılar tarafından tebrik edilerek, topluca hatıra fotoğrafı çektirildi. Program başarılı bir şekilde sona erdi.