6331 sayılı iş sağlığı ve iş güvenliği yasasıyla ilgili bilgilendirme amacı iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların; görev, yetki, sorumluluk, hak ve hükümlülüklerini düzenlemek olan 2013 yılı içerisinde kademeli olarak tüm iş yerlerinin kapsama alınacağı, uygulamayan işletmelerle ciddi cezai yatırımlar getiren bu yasayla ilgili olarak üyeler bilgilendirildi. 
Karapınar Esnaf ve Sanattarkar  odası başkanı hikmet Özlü, hiç bir şeyin maliyetinin insan hayatından daha önemli olmadığını belirterek, katılımcılara toplantıya iştirak etmelerinden dolayı teşekkür etti.
Toplantıda konuşan iş güvenliği uzmanı hasan korkmaz,” İşveren işyerinde çalışanların sağlık ve güvenliğini etkileyecek tehlikelerin belirlenerek gerekli tedbirlerin alınmasını sağlayacaktır. Kaza geliyorum demez, ancak iş kazası gelirken de söyler.Önemli olan kazayı gelmeden görebilmektir.İşverenler çalışnalrın işleilgili sağlık ve güvenliğini sağlayacak,sağlık ve güvenlik tedbirlerinin bu yasa ile değişen şartlara uygun hlae getirlmsi ve mevcut durmun iyileştirlmesi için çalışmalar ypacak,iş yerinde alınan iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerine uyulup uyulmadığını izlyecek ve denetleyecektir...
Bu kanunun amacı iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve mevcut şartların iyileştirilmesi ve işveren ve çalışanların yetki hak ve sorumluluklarını düzenlemektir. Çalışanlarda iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili aldıkları eğitim ve işverenin bu konudaki talimatları doğrultusunda, kendilerinin ve hareketlerinden veya yaptıkları işten etkilenen diğer çalışanların sağlık ve güvenlilerini tehlikeye düşürmemekle yükümlü olup ayrıca işveren tarafından verilen eğitim ve talimatlar doğrultusunda görevlerini yerine getirmekle yükümlü olacaklardır.