Mezuniyet törenine, Okul Müdürü Bekir Kıyar, Öğretmenler, Öğrenci velileri, Misafirler ve öğrenciler ile basın mensuplarından Mithat Korkusuz, Musa Ceyhan katıldı.

Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşı katılımcılarla birlikte okundu.

Okul Müdürü Bekir Kıyar konuşmasında şunları söyledi,” 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı Mustafa Şener Ortaokulu mezuniyet Töreni etkinliklerine hoş geldiniz. Sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum diyen Kıyar, Bu gecenin haklı gururun yaşayan kalpleri hyecanla çarpan siz velilerimizi, öğrencilerimizi ve yakınlarını tebrik ediyorum. Değerli velilerimiz emanet olarak aldığımız değerli evlatlarınızı bir ebeveyn olarak bütün öğretmenlerim, personelim ile hizmet ederek onların daha kendinden emin, ne istediğini bilen, hedefleri için cesaretle hareket eden bilgili, görgülü, yaşamı seven, yaşatmayı görev bilen, sevgi dolu bireyler olarak, sizlere büyük bir mutluluk ve heyecan içerisinde tekrar takdim ediyoruz. Değerli gençler bütün toplumların ve ulusların umutları ve güvenceleri genç nesillerdir. Elbette bizimde geleceğimiz ve güvencemiz sizlersiniz. Bu gerçeği Ulu Önder Atatürk “Bütün Umudum Gençliktedir” diyerek ülkeyi ve bütün değerlerini gençlere emanet ederek göstermiştir. Saygı değer katılımcılar, Mustafa Şener Ortaokulu yarınların güçlü ve büyük Türkiye’sini gerçekleştirecek, Konya İlimizin en önemli eğitim kurumlarından birisidir. Dolayısıyla bu gecenin bizlere yakışır, düzeyi yüksek mutlu bir gece olarak hepimizin anılarında yer almasını temenni ediyorum. İyi seyirler”dedi

Öğrencilerden oluşan Okul korosundan “Neler Oluyor Hayatta” ardından Ulu Önderimizi anlatan Atatürk’ten Son Mektup”, Orhan Veliden “İstanbul’u Dinliyorum şiiri, Ümit Yaşar Oğuzcan’dan “Sevi” şiiri, Ardından “Gönülçelen” isimli şarkı seslendirildi. Can Yücelden “Bağlanmayacaksın” Cahit Sıtkı Tarancıdan “Otuz Beş Yaş”şiiri, ardından “Ay Yüzlüm isimli şarkı seslendirildi. Necip Fazıl Kısakürek’ten “Zindandan Mehmet’e Mektup” şiiri, Cahit Sıtkı Tarancı’dan “Memleket İsterim”şiiri, Nazım Hikmet Ran’ın “Davet” şiiri okundu ve Okuldan mezun olacak bütün arkadaşları adına yazılmış olan “Mezuniyet Konuşması” Okulda yaşananları, hissedilenleri anlatan video gösterisi izlendi.

Sekizinci sınıflarda 1. Olan Fadime Özdinç, 7. Sınıfların birincisi olan Neriman Bahar Yurt’a bayrak ve filama devir teslimini gerçekleştirdiler. Mezun olan öğrenciler yemin metnini okudular. Mezuniyet Töreni Katılım belgeleri dağıtımı Müdür Bekir Kıyar tarafından yapıldı. Mezun olanlar keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladılar ve mezuniyet etkinliği başarılı bir şekilde sona erdi.

Mezun olan öğrenciler velileri ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.