Âlemlere rahmet Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'in kutlu doğumunun 1445. Yılı nedeniyle Mevlana İmam Hatip Ortaokulu 19.04.2016 Salı günü okulun çok amaçlı salonunda Kutlu Doğum Programı gerçekleştirdi.
 Öğrencilerin Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra, Mevlana İmam Hatip Ortaokul Müdürü Mehmet Uncuoğlu konuşmasında, "Peygamber efendimizin 23 yıl gibi kısa bir sürede bir cahiliye toplumundan Asr-ı Saadet adı verilen yıldız bir topluluk oluşturduğunu, birbirine düşmanlık güden kabileleri kardeş yaptığı, insanlığın yüreğine çöreklenen kin ve nefretin yerine sevgi, barış ve hoşgörü tohumları ektiğini, bu zor işi insanların gönlüne dokunarak gerçekleştirdiğini, cahiliye dönemini yaşayan o insanların Peygamber efendimizin getirdiği ilkeleri anlayıp yaşamaya ne kadar ihtiyacı varsa,21.yüzyılı yaşayan bizlerinde Peygamber Efendimizi okumaya, anlamaya ve yaşamaya ihtiyacımız olduğunu söyledi.
Kutlu Doğum Programı, öğrencilerin tiyatrolaştırdığı sahabe hayatları, naat,40 hadis oratoryosu ve şiirlerle başarılı bir şekilde sona erdi.
Kutlu Doğum etkinliğini, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve Öğrenciler izlediler. Mevlana İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerin Kutlu Doğum Haftası etkinliği izleyicilerden tam not aldı.