İlçe Müftülüğü ve Merkez Kuz Kuran Kursu binasının açılış töreninden hemen sonra Merkez Kız Kur’an Kursu öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu 15 Temmuz Şehitlerimizi şiir ve dualarla anma etkinliğini, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan MUSLU, Konya İl Müftüsü Ahmet POÇANOĞLU, İlçe Kaymakam Vekili Emirgazi Kaymakamı Salih ÇİĞDEM, Belediye Başkanı Mehmet YAKA, çevre ilçelerden gelen Müftüler, Siyasi parti liderleri, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları, daire amirleri ve çok sayıda öğrenci velileri ile vatandaşlar tarafından izlendi.

Merkez Kız Kur'an Kursunun koridorlarında ve sınıflarda veli ve ziyaretçilerin görebileceği 15 Temmuz Şehitlerini Anma köşeleri düzenlendi. Her sınıf hocası kendi sınıflarında ve sınıf hocalarından Merve Özcan, Emine Duman, Rukiye Sarıçiçek, Ayşen Gürbüz, Mücahide Kömerik, Ayşegül Telli, Selma Diri, Saliha Taşdemir, Bengül Küpeli, Zübeyde Kocabaş, Saliha Düzenli, Esra Okumuş, Hatice Altuntaş, Nermin Çeçeoğlu, Nihal Sevinç, Huriye Sayar olmak üzere toplam 16 adet sınıflarında öğrencileriyle birlikte, dersliklerindeki panolarda fotoğraf, röportaj, haber gibi görsel ve yazılı metinlerin yer aldığı 15 Temmuz Şehitlerimizin Anma köşelerini oluşturdular ve ayrıca şehitlerimizi şiir ve dualarla andılar.

Katılımcılara ve velilerimize yönelik yapılan programda ise Merkez Kız Kur’an Kursu Ögrencileri ve hocaları Merkez Kız Kur’an kursunda ki 15 Temmuz şehitlerimizi anma etkinliğini görmeye gelen yetkililere, öğrenci velilerine ve diğer bay ve bayan vatandaşlara 15 Temmuz atmosferini büyük bir heyecanla anlatarak, 15 Temmuz gecesi yaşanan olaylar ziyaretçilere bir daha anımsatılmıştır.