Genel Kurul toplantısına; Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden Bakanlık Temsilcisi olarak Murat Gezik, Süleyman Erdenşireci, Meke Küçük Sanayi Sitesi Yap.Koop. Başkanı Muharrem Güngör, Başkan Yrd. Harun Işıklı ve diğer Yönetim Kurulu Üyeleri, Denetim Kurulu Üyeleri, AK Parti eski İlçe Başkanı Nadi Tartan ve Meke Küçük San.Stitesi Yapı Kooperatif Üyeleri katıldılar

Açılışta çoğunluğun sağlandığı ve Divan Başkanlığına Nadi Tartan, Adem Yarımoğlu, Şeref Çiçek oy birliği ile seçildiler.

Atatürk ve Şehitlerimiz adına Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı Okunduktan sonra Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Güngör konuşmasında,” Sayın Divan Başkanım, S.S. Karapınar Meke Küçük San. Stesi Yapı Kooperatifimizin değerli üyeleri, Meke Sanayi Sitesi Olağan Genel toplantısına hepiniz hoş geldiniz, hepinizi saygılarımla selamlar her toplantıda üstüne basa basa belirttiğimiz ihale süresine gelmiş bulunmaktayız. Bu sürece gelmemizde emeği geçen Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank beye, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum beye ve Sanayi Bölgeleri Müdürümüz Sayın Ramazan Yıldırım beye ve Daire Başkanlarımıza, Konya Milletvekillerimize, emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz eder, hepinize saygılar sunar, toplantımıza katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.”dedi

Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu faaliyet raporları okunarak görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi. Blanço okunarak görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan alınacak kredi ve yapılacak olan ihalenin görüşülmesine geçildi. Koop.Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Güngör bu konuda faaliyet dönemiyle ilgili genel değerlendirmelerde bulunarak geleceğe yönelik beklentiler ile ilgili açıklamasında Kooperatifimiz 2016 yılında kurulmuş olup, kuruluş amacı olan işyeri yapımı için gerekli çalışmalara başlanmış; inşaat için arsa tahsis araştırılması yapılmış, Karapınar Belediyesinden tahsis edilecek arsa Milli Emlak Müdürlüğü’ndan 03.08.2018 tarihinde 286.092.14 M2 arsa toplam 543.496.88.-TL bedelle satın alınıp tapusu kooperatif adına tescil etirilmiştir. İşyerleri inşaatı için gerekli taslak proje işlemleri yaptırılmış, zemin etüdleri Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Mühendislerince yapılmıştır. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan tahsis edilecek inşaat kredi başvurusu yapılmıştır. Yatırım programına alınması beklenmektedir. Kış sezonu içerisinde; inşaat için gerekli araştırmalar ve çalışmalar yapılmış, Bahar inşaat sezonunda hafriyat, temel, altyapı, su, elektrik çalışmaları başlamıştır. 2019 yılında işyeri inşaat faaliyetlerimizi hızlı bir şekilde devam etmiş, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na yapılan inşaat tamamlama kredisi için Kooperatifimiz 2020 yılı yatırım programına alınarak 2020 yılı içerisinde inşaat tamamlama kredi ihalesi yapılacaktır diye açıklamalarda bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan alınacak kredi ve yapılacak olan ihalelerin görüşülmesi ve bu konuda açıklamalar yapılarak oy birliği ile kabul edildi.

Aidatların belirlenmesi görüşüldü ve açıklamalar yapılarak oy birliği ile kabul edildi. Yönetim Kurul ve Denetim Kurulunun ücretlerinin ve yolluklarının belirlenmesi görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

Dilek ve temennilerden sonra Olağan Genel Kurul toplantısı kapanışı yapıldı.(M.Ceyhan)