Konya’da, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 'Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması' düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, Kur'an kurslarına katılmayı ve Kur'an-ı Kerim'i güzel okumayı teşvik etmek amacıyla, 2011-2012 eğitim öğretim yılının sonunda

il Müftülüğü'ne bağlı Kur'an kursları ile ilçeleri temsilen gelen Kur’an kursları arasında düzenlediği, "Kuran-ı Kerim'i yüzünden güzel okuma yarışması" Meram Müftülüğüne bağlı Kirazlı Kur’an Kursu Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Komisyon başkanlığını Konya il Müftü Yardımcısı DR. Hamza KÜÇÜK, jüri üyeliklerini ise Din Hizmetleri Uzmanı Ümmügülsüm DEMİROK ve Merkez Vaizesi Fatma AKÇİN ‘in yaptığı yarışmaya, çok sayıda Kur'an kursu öğrencisi, öğrenci velileri ve Kur'an kursu öğreticileri katıldı.

İl merkez, İlçe ve köylerinde bulunan Kur'an kurslarının öğrencileri arasında yapılan yarışma neticesinde, 20 yaş üstü öğrencilerde ilçemizi temsilen katılan Zafer Kur’an Kursu öğrencisi Rabia SOYLU Konya İl BİRİNCİSİ olurken,20 yaş altı öğrencilerde ise yine ilçemizi temsil eden Zafer Kız Kur’an Kursu öğrencisi Saliha AKÇA Konya İl DÖRDÜNCÜSÜ olmuştur.

Müftülük tarafından, dereceye giren öğrencilere kitap seti, yarışmaya katılan tüm öğrencilere de başta Kur'an-ı kerim olmak üzere çeşitli kitaplar hediye edildi.

·