Belge Merasimi için Sultan Selim Camiinde düzenlenen programda ikindi namazı öncesinde İlçe Müftümüz Hüseyin Gün, programa katılan şahıslara hitaben yaptığı konuşmasında Kur’an-ı Kerim Öğrenmenin önemi üzerinde durarak şunları söyledi. “ İlçemiz merkezinde faaliyet gösteren Erkek Kuran Kursunda 25 vatandaşımızın, diğer camilerimizde 7’den 70’e 126 kişinin Kur’an-ı Kerim öğrendiklerini söyleyen Müftü Gün, Kur’an-ı Kerim öğrenenleri huzurunuzda bir kez daha kutluyorum.

Kuran okumak Allah cc ile konuşmak demektir. Allah Teala ile konuşmak isteyen Kur’an-ı Kerim öğrensin ve okusun. Çünkü O Kur’an Hz. Peygamber Efendimizin ifadesi ile “Kur’an-ı Kerim okuyanlara Kur’an kıyamet günü şefaatçi olacaktır.” Diye belirtilmiştir.

O Kur’an ki Rabbimizin ifadesi ile müminler için şifa ve rahmet kaynağıdır. Kâfirlerin ise hüsranını artırır. Denmektedir.

Bu nedenle bu mucizevi kitabı herkes her yaştan insanımız öğrenip okuyabilir. Kur-an-ı Kerim öğrenmek isteyen vatandaşlarımız Karapınar Merkez camilerimizde, Kasaba ve Köylerimizde bulunan camilerimizde evlerine en yakın camilerimizin görevlilerine ya da Kuran Kurslarımıza müracat ettikleri takdirde bütün din görevlilerimizin yardımcı olacaklarını ifade etti.

Kur'ân'ı öğrenenlerin nasıl bir kâr elde ettiklerini Kur'ân şöyle haber veriyor:
'Allah'ın kitabını öğrenip okumaya devam edenler, namazı dos doğru kılanlar, kendilerine rızık olarak verdiklerimizden gizli ve açık bağışta bulunanlar kat'iyen zarar etmeyecek bir kazanç umarlar. Çünkü Allah onların mükâfatını eksiksiz verir.' 

Kendisini bir 'muallim (öğretmen)' olarak tanıtan Peygamber Efendimiz (a.s.m.), Ashabına Kur'ân'ı hem bizzat öğretir, hem de öğrenmeleri için teşvikte bulunurdu.

'Sizin en hayırlınız, Kur'ân'ı öğrenen ve öğretendir' mealindeki hadis-i şerif, bu mübarek işle meşgul olmanın büyük bir ehemmiyet taşıdığını gösterir. Bu 'en hayırlı en iyi insan' olma gayretidir ki, asırlar öncesinden beri Müslümanları bu güzel işle meşgul olmaya sevk etmiştir. “dedi