Muharrem ayı ile bağlantılı olarak uzun yıllardır yaşatılan uygulamalardan birisi de aşure geleneğidir. Milletimizin komşularına, dost ve akrabalarına yılda iki defa dağıttığı güzelliklerden biri kurban, diğeri ise aşuredir.

Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir.

Muharrem ayının ilk haftası aşure dağıtımını geleneksel hale getirdiklerini belirten zafer Kuran kursu öğretmenlerinden RUKİYE SARIÇİÇEK,” Geleneksel olarak düzenlediğimiz aşure etkinliği kapsamında  veli toplantısı yaparak veliler arasında birlik ve beraberlik duygularını geliştirebilmektir.  Burada asıl maksadımız aşure yemek değil. Aşure, her kesimden insanı bir araya getirmiştir. Zaten bizim bu etkinliği düzenlememizdeki amacımız da budur. Her şeyin başı birlik ve beraberliktir. Biz 'bir' olursak çözemeyeceğimiz sorun olmaz diye düşünüyorum. Muharrem ayı, ilahi bereket ve feyzin, rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır." şeklinde konuştu.

 Zafer kuran kursu velilerine  Aşure Günü dolayısıyla kursumuzda  günün anlam ve önemi belirten program yapıldı ve akabinde velilerimiz aşure ikram edildi. Velilerimiz böyle program ve etkinliklerin devam etmesi temennisinde bulunup teşekkür ettiler.