Özel Özgüler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Embiya Güler bu konuda şunları söyledi " Birleşmiş Milletlere üye olan 156 ülkede 10-16 Mayıs tarihleri arası engelliler haftası olarak değerlendirilir. Ülkemizde de aynı şekilde değerlendirilen engelliler haftasında amaç yeni engelli bireylerin oluşumunun önlenmesi ve engelli bireylerin sorunlarına çözüm yollarının bulunmasıdır.
Türkiye'de engelli sayısı nüfusun %12.29'dur. Ortopedik, görme, işitme, dil ve konuşma ile zihinsel engellilerin oranı %2.58'dir. Süreğen hastalığı olanların oranı ise %9.70'dir. Buna göre Türkiye'de engelli sayısı yaklaşık 9.5 milyondur.
Türkiye'de engelli sayısı birçok ülkenin nüfusundan daha fazladır ancak ülkemizde engelli insanlara gerektiği kadar ilgi gösterilmemekte ve hala çözülmesi gereken birçok sorunları bulunmaktadır. Bu kapsamda 10-16 Mayıs Engelliler Haftasında Özel Özgüler Özel eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Belediye Başkan Yrd. Ve Konya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Emre Özsoy ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri Kini'ye makamlarında ziyaretlerde bulunulmuştur.
Temennimiz, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nda toplumun engellilere yönelik bilincinin gelişmesi ve onların sorunlarının çözümü hakkında iş birliğine gidilmesidir."dedi
Makamlarında ziyaret yapılan Belediye Başkanı Mehmet Yaka, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Özel Özgüler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü ve Rehber Öğretmeni ve engelli öğrencilerin makamına yapılan ziyaretten son derece memnuniyet duyduğunu, yapacağımız çalışmalarda engelli vatandaşlarımızı da göz önünde bulundurmak üzere projelerimizi gerçekleştireceğiz diyen Belediye Başkanı Yaka, engelli öğrencilere Karapınar'ı tanıtıcı kitaplar hediye ederek, onlarla sohbet edip ikramlarda bulundu.
Aynı şekilde Belediye Başkan Yardımcısı ve Konya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Emre Özsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri Kini, Engellilerimizin Engelliler Haftası nedeniyle makamlarına yaptıkları ziyaret esnasında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunduklarını ve ziyaretten memnun olduklarını, engelliler için her konuda yardımcı olacaklarını ifade ettiler.