Garnizon Komutanı Topçu Kıdemli Albay Ali Ayhan Kızıl tarafından temin edilen fidanlar, Kız Teknik Meslek Lisesi Müdürü Muhammet Aylıdere desteğinde, Rehber Öğretmen Sefa Kısacıkoğlu, Çevre Koruma Kulübü Danışman Öğretmen Celalettin Şahin, Matematik Öğretmeni Bilge Alperen Yücel’in katkılarıyla öğrenciler tarafından okul bahçesinde toprakla buluşturuldu.

Okul Müdürü Muhammet Aylıdere bu konuda şunları söyledi “Karapınar’da öğrencilerimizde çevre ve ağaç sevgisinin artarak devam etmesi için elimizden gelen çabayı göstermekteyiz.

Karapınar Garnizon Komutanı Topçu Kıdemli Albay Ali Ayhan Kızıl tarafından okulumuza verilen fidanlar öğrencilerimiz tarafından sevgilerini de katarak toprakla buluşturulması sevindirici bir durumdur. Burada Albayımıza şükranlarımı sunuyorum diyen Müdür Aylıdere,

Karapınar bir zamanlar birinci derecede erozyon bölgesi olarak bilinmekteydi. İlçe Kaymakamlığımız,  Belediye Başkanlığımız, kurum ve kuruluşlarımız, eğitim kurumlarımız, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Erozyon önleme sahası çalışanları ve Sivil Toplum Örgütlerinin, TEMA Vakfı’nın, Vatandaşlarımızın gayretleri ile İlçemizde azımsanamayacak ölçüde ağaçlandırma yapıldığına şahit olmaktayız. Karapınar Çöl olmaktan kurtulmuştur.

Karapınar’da çok eskilerde yaşanan erozyon tehlikesi ile karşı karşıya kalınmaması ve erozyon felaketinin tekrar yaşanmaması için yinede ağaçlandırma faaliyetlerinin artarak devam ettirilmesini arzu etmekteyiz”dedi