Kazandırılan Bilişim Teknoloji Sınıflarına Şehitlerin isimleri verilerek açılış programı yapıldı.Karapınar İmam Hatip Ortaokulu Bilişim Teknolojileri Sınıfına: Şehit Ramazan Emre ALA, Cumhuriyet Ortaokulu Bilişim Sınıfına: Şehit Ahmet Serkan YARIMOĞLU, Fevzipaşa Ortaokulu Bilişim Teknolojileri Sınıfına İlhan AKKOÇ ve Kayalı Ortaokulu Bilişim Teknolojileri Sınıfına İbrahim GÜDÜL isimleri verildi.

Açılış Programına İlçe Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal ve Şube Müdürleri, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin ve MHP İlçe Başkanı Ercan Alp, Belediye Meclis Üyeleri, KARYEM Yönetim Kurulu Üyeleri, KARYEM Müdürleri, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Şehit Yakınları, Okul Müdürleri, Öğretmen ve Öğrenciler katıldı.

Açılış Programında konuşan Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, “COVİD19 Pandemi sürecinde uzaktan eğitime katkıda bulunabilmek için Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’un desteği ile Emlak Konut Genel Müdürlüğü’nün bizlere temin ettiği tabletleri dağıttık. Daha sonra Belediyemiz, Sivil Toplum Kuruluşlarımız ve vatandaşlarımızın tablet dağıtımına devam ederken KARYEM ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ortak çalışmaları sonucu bu EBA Destek Merkezlerinin bu konuda çok verimli olacağını ve bir bilgisayardan birden çok öğrencinin yararlanacağını bizlere bildirilmesi üzerine KARYEM Yönetim Kurulu olarak yapacağımız yardımları tablet değil de EBA Destek Merkezi olarak kurulmasına karar verdik. İnşallah COVİD19  Pandemi sürecini atlattıktan sonra bu EBA Destek Merkezlerini bir takım yeni ilavelerle Robotik Kodlama Merkezi haline gelecek. Bilişim ile ilgili çok güzel bir yatırım olduğunu düşünüyorum. Oluşturduğumuz bu EBA Destek Merkezlerine ilçemizde geçmiş dönemlerde şehit olan Şehitlerimizin isimlerini vermeyi İlçe Kaymakamımız, Belediyemiz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve KARYEM Yönetimi Kurulu olarak karar verdik. Şehitlerimizi burdan bir kez daha yad ediyor, yakınlarına sabırlar diliyorum. Şehitlerimizi böyle eğitim mekanlarında yaşatmaktan da büyük bir memnuniyet duyuyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Milli Eğitim camiasına yeni dönemde başarılar diliyorum” dedi.

Karapınar Kaymakamı Oğuz Cem Murat konuşmalarında şu ifadelere yer verdi; “Bugün ilçemizde 4 ayrı noktada, 4 ayrı okulda EBA Destek noktalarının kurulumu KARYEM tarafından yapılarak açılışlarını gerçekleştirdik. COVİD19 Pandemi sürecinden dolayı ilçemizdeki eğitimin aksamaması için neler yapabiliriz diye istişarelerde bulunduk. Öncelikle çocuklarımıza hem Kaymakamlığımız hem Belediyemiz hem STK’ların hem de ilçemizde bulunan diğer organların vermiş olduğu desteklerle çeşitli tabletler aldık. Öncelikle bu tabletlerin dağıtımını gerçekleştirirken, KARYEM ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ortak çalışmaları sonucu bu EBA Destek Merkezlerinin oluşturulmasına karar verildi. EBA Destek noktalarını ilçemizde günlük değil, inşallah COVİD19  Pandemi sürecini atlattıktan sonrada öğrencilerimiz tarafında Robotik Kodlama sınıfları olarak kullanılacağını ümit ediyoruz. Tabi bu tüm meselenin kıvılcımını Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a olan bir ziyaretimizde gerçekleştirdik. Kendim ilçem adına kendisine burdan şükranlarımı arz ediyorum. Bize Emlak Konut Genel Müdürlüğü üzerinden tablet dağıtım sürecinde ciddi manada destek verdi. Genel itibari ile Karapınar da eğitim güzel bir noktaya ilerliyor. COVİD19 Pandemi sürecinde de eğitimin aksamaması için elimizden gelen tüm tedbirleri alıyor ve çocuklarımızın mutluluklarına ortak oluyoruz. Emeği geçen Belediye Başkanı Mehmet Yaka olmak üzere KARYEM Yönetim Kuruluna bu güzel mekanları bize kazandırdıkları için şükranlarımı arz ediyorum. Ayrıca biz bu 4 tane EBA Destek Noktasına ilçemizdeki şehitlerimizin isimlerini verdik. Bu noktada Kahraman Şehitlerimize baş sağlığı ve ailelerine sabırlar diliyorum. Gazilerimize sağlık sıhhat diliyorum. Tekrardan Karapınar olarak inşallah bu yatırımların artarak ümit ediyor, hemşehrilerimize selamlarımı saygılarımı sunuyorum” dedi.

Karapınarİmam Hatip Ortaokulu Şehit Ramazan Emre ALA Bilişim Teknolojileri Sınıfın da konuşan Kahraman Şehidimizin Babası Seyyar Ala ve Cumhuriyet Ortaokulu Şehit Ahmet Serkan YARIMOĞLU Bilişim Teknolojileri Sınıfın da konuşan Kahraman Şehidimizin Babası Şener Yarımoğlu “Çocuklarımızın isimlerini bu anlamlı eğitim mekanlarında yaşatacakları için İlçe Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, KARYEM Yönetim Kuruluna ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdiler.