Kurban Bayram Namazını kılan vatandaşlarımız, Covid-19 Koronavirüs tedbirleri kapsamında maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uydukları görüldü.
Cami girişlerine dezenfektan konulduğu ve camilere gelen vatandaşların evlerinden getirdikleri seccadelerinin üzerinde oturup, maskelerini takarak Bayram Namazlarını imam-Hatip eşliğinde kıldılar.
Bayram Namazı öncesinde minberde ve hutbede Cami İmam-Hatipleri tarafından Kurban Bayramının anlamı ve önemi ile ilgili Kurban Sahip olduklarımızı fakir ve ihtiyaç sahipleriyle paylaşmanın tadina varma fırsatı, katılaşan kalplere hayatın ve varoluşun gerçek anlamını unutan zihinlere öze dönüş çağrısı içeren bir hikmetler bütünüdür. Kurban, Allah'a, yüce ve ilahi olan her şeye yakın olma arayışıdır denildi ve Kurbanlık hayvanlara eziyet edilmeden kesilmesi, kurban kesimi esnasında Koronavirüs tedbirlerine ve kurallarına uyulması, çevre temizliğine dikkat edilmesi, yola gidecek vatandaşlarımızın trafik kurallarına uygun hareket etmesi gibi bir çok iyilik, paylaşmak, sevgi, saygı, ziyaret gibi konularında yapılacaklar hakkında çok yararlı ve faydalı vaazı nasihatlerde bulunulduğu görüldü.