Yeni oluşan obruğu göremediği için aynı gün sabah saat 05.00 civarlarında Burhan Gültekin 42 EM 147 plakalı reno marka aracı ile Seyit Hacı Yaylasındaki evinden tarlasını sulamak için yayladan çıkarak yayla ana yolundan Karapınar’a doğru hareket ettiğinde çukur içerisine düştüğünü fark etmiş ve taksisi çukur içerisinde kalmıştır. Burhan Gültekin’le yaptığımız görüşmede tarlamı sulamak için saat 05.00’de evden çıktım, gökyüzü yeni yeni aydınlanıyordu. Yayla ana yolunda aracımla seyir halinde iken bir anda kendimi hiç farkedemediğim çukur içerisinde buldum. Yayla yolumuzda böyle bir çukurluk şimdiye kadar yoktu, hemen yeni bir obruk oluşumunun meydana geldiğini fark ettim. Araba ilk obruğa düştüğünde obruk derinliği takriben 0.30 cm kadardı, saatler ilerledikçe sizinde gördüğünüz gibi obruk aşağılara doğru derinliği yer yer 3,4 metreye kadar ilerledi. Yaylamız ana yolunun bir kısmı da bu obruk içerisinde kaldı. Yeni oluşan obruk içerisindeki aracımızı yayla sakinlerinin yardımı ile obruktan çıkarmayı başardık.”dedi

Mevlüt Gültekin’e ait tek kat kerpiç evin ise bir odasının obruk oluşumundan dolayı yıkıldığı yerinde görüldü. Mevlüt Gültekin’in eşi Eminana Gültekin, Oğulları Bircan Gültekin, Yusuf Gültekin ve Kızı Şükran Parlak yeni oluşan obruk ile ilgili şunları söylediler. Bu evi 1980 yılında yaptık. Gördüğünüz gibi bir odası yeni oluşan obruk nedeniyle yıkılmış durumda. Bu obruk oluşumundan bir gün önce de Mevlüt Gültekin’in oğlu Yusuf Gültekin saman nodası yapmak için bu evde yatıp kalktığını söyledi. Bu evin genelde boş olduğunu birkaç senedir yaylaya göçmediklerini, hasat mevsimlerinde kullanıldığını, yıkılan evde ev eşyalarının olduğunu, şimdiye kadar bu yaylada 7’ye yakın irili ufaklı obruk oluşumları meydana geldiğini, çok şükür can ve mal kaybı olmadığını söylediler.

Yayla sakinlerinden Betül Yapar (10), Ayşe Baldanoğlu (10), Hatice Kara (9), Selahattin Yapar (12) yaşlarındaki çocuklar ise yeni obruk oluşumunu sahura kalktıklarında babalarından öğrendiklerini ve gürültü duyduklarını belirten çocuklar daha öncede bu yaylada 7’ye yakın obruk oluşumu meydana geldiğini, yeni oluşan obruğun hemen 10 mt doğusunda 2006 yılında obruk oluştuğunu, obruk oluşumlarından çok korktuklarını söylediler.

Belediye Zabıta Müdürlüğü, Belediye Kamulaştırma Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü elamanlarının Seyit Hacı Yaylasına giderek gerekli inceleme yaparak gerekli tedbirlerin alınması yolunda çalışma başlattıkları da görüldü.

Obruk oluşumlarının genelde kireç taşı bol olan ve fay hattı olarak nitelenen alanlar içerisinde meydana gelmekte olduğu bilinmektedir.