Bu sayede rüzgar erozyonu nedeniyle tamamen çölleşme ile karşı karşıya kalmış Karapınar’ın yapılan bilimsel çalışmalarla yıllar içerisinde yeniden yeşerdiği yerinde alan gezilerek gösterildi.

Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi sahasını gezen çocuklar, bu sahada fidan diktiler ve gönüllerince piknik yaptılar.

Proje Koordinatörü Ziraat Y. Müh. Zeynep Kahat bu konuda şunları söyledi “ TÜBİTAK Destekli 4004 Proje kapsamında projedeki hedefimiz orta öğretim çağındaki çocuklara erozyonla mücadeleyi anlatarak bilimsel bakış açısı kazandırarak, onlarda merak uyandırmaktır.

Konya Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezinde kimsesiz 18 çocuğa Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi sahasında yapılan çalışmaları ve erozyonla mücadelenin başarıları saha gezdirilerek anlatıldı ve slayt eşliğinde de izlettirildi. 12 Haziran Cuma Günü Konya Sevgi Evleri ve Yetiştirme Yurdu bayan çocukları, 13 Haziran 2014 Cumartesi günü ise Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezinden gelen 18 kimsesiz erkek çocuklar sahayı yerinde görme fırsatı buldular. Burada Konya Toprak Su ve Çölleşme İle Mücadele Araştırma İstasyon Müdürüne ve tüm personellerine gösterdikleri yardım ve ilgiden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz”dedi

İnceleme gezisinde çocuklara Müdür Durmuş Ali Çarkacı, Proje Koordinatörü Ziraat Y. Mühendisleri Zeynep Kanat, Sedat Yokuş, Arzu Gündüz, Nihal Göksu, Mustafa Tunç, Şerife Çay eşlik ettiler.