Karapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile Kültür Merkezi toplantı salonunda Trafik Polis Memuru Selman Bayrakçı tarafından verilen eğitime, Komiser Yrd. Seher Yalçın ile İlköğretim ve Ortaöğretim kurumlarında görev yapan tüm öğretmenler katıldı.

Mesleki çalışma programı kapsamında öğretmenlere İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Trafik Polis Memuru Selman Bayrakçı tarafından slayt eşliğinde verilen trafik eğitiminde; Günümüz dünyasında yaşanan bireysel ve toplumsal sorunların içinde en önemlilerinden birisi de trafik sorunudur. Trafik, her biri kendi içinde ve kendine ait pek çok dinamiğe sahip olan üç temel sistemden oluşmaktadır. Çevre, araç ve insan. Bu üç sistem belli bir denge içinde olup, çeşitli faktörler ayrı ayrı ya da bütün olarak bu dengeyi bozabilir. Trafik sistemini oluşturan bu yapılardan herhangi birinde ortaya çıkacak bir aksaklık tüm sistemi olumsuz etkileyebilmektedir. Bu nedenle güvenli ve etkili bir trafik için, trafik sistemim oluşturan faktörlerin ideal koşulları taşıması gerekmektedir. İnsanlar, yaya, yolcu, sürücü olarak çeşitli şekillerde trafik içerisinde yer alırlar. Trafik kazalarının büyük çoğunluğunun insan hatası, kusuru ve ihmalinden kaynaklandığı bilinmektedir.

Bu durum trafik kazalarının azaltılması, düzenli ve güvenli bir trafik ortamının sağlanması için insan faktörünün, yol ve trafik güvenliği konusunda ağırlık olarak eğitilmesinin kaçınılmaz bir gereklilik olduğunu göstermektedir diyen Bayrakçı, Eğitim, insan davranışlarını istenilen yönde değiştirmek olarak tanımlandığına göre insanlardan trafik konusunda da yapmalarını beklediğimiz davranışları öğretmenlerimiz kanalıyla öğrencilerimize de eğitim yolu ile kazandırılabilir bundan dolayı öğretmenlerimize trafik eğitimi konusunda görevler düşmektedir diyen Bayrakçı verdiği eğitimde, kazalara sebebiyet verilen en çok trafik hatalarına değinildi ve eğitimde ayrıca genel trafik kuralları,  trafikte bazı tanımlamalar, trafiğin unsurları, kural ve kaideler, trafikte birey olarak dikkat edilmesi gereken hususlar, trafikte teknik terimlere ait açıklamalar, sürüş güvenliği, emniyet kemerinin önemi, araç takip mesafeleri, kavşaklarda geçiş üstünlüğü, trafikte saygı, yaya trafiği, yaya geçit önceliği, araç kullanma güvenliği, sürücünün yanında bulundurması gereken evraklar ile ilgili genel bilgiler verdi.