Konya-Karapınar İlçesi el örgüsü yün çorapları için ise Gazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesinin Tekstil Tasarımı ve Üretim Bölümü 4. sınıf öğrenci Zeynep Bıyık’a ise okul bitirme tez konusu Konya İli Karapınar İlçesinde el örgüsü yün çorapları hakkında yerinde görerek araştırma ve incelemede bulunması ve anket düzenlemesi için Öğretim Üyesi Prof.Dr. Feriha Hatice Akpınarlı tarafından ödev verildiği ve bunun üzerine Zeynep Bıyık, Konya- Karapınar’a ailesi ile birlikte gelerek evleri gezip, yün çorap örenlerle görüşerek inceleme başlattığı ve buna göre gezdiği evlerde yün çorabı ören bayanlarla görüşerek çoraplarda kullanılan desenler ve desen seçimini neye göre yaparsınız, örgüde kullanılan malzeme ve teknikler, kullanılan renkler. Çorap boyutları, mesleği nereden öğrendiniz, çorabı örme amacınız nedir, bir başkasına çorap örmeyi öğrettiniz mi, yörenin özelliğini gösteren desenlerin seçimi, bir çift çorabı kaça örersiniz, boyama işlemi yapıyor musunuz, bir çift çorap ortalama ne kadar sürede biter, iplik eğirmede hangi büküm aletini kullanıyorsunuz, çorap örmede hangi teknikleri kullanıyorsunuz, çoraplarda en çok hangi konuları işliyorsunuz, çoraplardaki yıpranmaları nasıl onarıyorsunuz, çorap örme yörenizde kaç yıldır yapılıyor, çoraplara ait mani ve türkü var mı gibi sorular sorarak anket formu düzenledi.

Gazi Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesinin Tekstil Tasarım ve Üretim Bölümü 4. sınıf öğrencisi Zeynep Bıyık’a Konya İli Karapınar İlçesi el örgüsü yün çorapları ile ilgili inceleme araştırma ve anket çalışması için TEMA Vakfı İlçe Gönüllü Sorumlusu ve Yeşilpınar Gazetesi Fahri Muhabiri Musa Ceyhan ve eşi Hediye Ceyhan, Adalet Mahallesi Muhtarı Mustafa Çakan eşi Narin ve Muhtarın Annesi Habibe Çakan, Zeki Barutçu ve ailesi ile diğer Karapınarlı bayanların yardımcı oldukları görüldü.

Üniversite Öğrencisi Zeynep Bıyık ile birlikte gelen Babası Recep, Annesi Güldane duygularını şu şekilde ifade ettiler. Ankara gibi bir yerden Konya- Karapınar’a gelerek el örgüsü yün çorapları için araştırma ve anket yapan kızımıza tez konusu olan çoraplar hakkında geniş bilgi veren ve evlerini bize açan, eşlik eden kardeşlerimize ve misafirperverliklerinden dolayı Karapınarlılara şükranlarımızı sunuyoruz. Karapınar’a gelmekten ve Karapınarlı insanları tanımaktan dolayı mutlu olduğumuzu belirtmek istiyoruz”dediler