Kutlama törenine İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Garnizon Komutanı Topçu Kıdemli Albay Ali Ayhan Kızıl; Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, SÜ Karapınar MYO Md. V. Murat Çiftçi, Kurum ve Kuruluş Başkanları, Askeri erkân, Şehit Yakınları, Gaziler, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Sağlık Astsb. Çvş. Osman Akbaba sunuculuğunda Atatürk Anıtına İlçe Kaymakamlığı çelengi, Kaymakam Ramazan Yıldırım tarafından, Garnizon Komutanlığı çelengi, Garnizon Komutanı Topçu Kıdemli Albay Ali Ayhan Kızıl tarafından, Belediye Başkanlığı çelengi Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu tarafından konuldu.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Silah Arkadaşları, ebediyete intikal etmiş tüm aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı Toki Yavuz Selim öğrencileri ve Müzik öğretmeni Memnure Ekinci eşliğinde törene katılanlar ile birlikte okundu.

Bakım Üsteğmen Bahadır VESEK günün anlam ve önemini belirten konuşmasında “ Bugün Gaziler Günüdür. Milletimizin vatan için toprağa düşmüş, vatanı için kanını akıtmış, hayatının baharında “ VATAN”, “BAYRAK” demiş, elini, kolunu, bacağını, gözünü ülkesine ve milletine helal etmiş Mehmetçiklerimize vefa günüdür. Ancak bu vefa borcu bir gün içerisinde yapılacak kutlamalarla ödenebilecek bir borç değildir. Bugün huzur, barış içinde Ayyıldızlı Bayrağımızın gölgesinde bu kutsal vatanın ekmeğini yiyebiliyorsak, suyunu içebiliyorsak, kanını ülkesinin özgür ve bağımsız geleceği için akıtan bu aslanlar sayesindedir.

O yüzden hiçbir kutlama bu kahramanlara yönelik saygımızı anlatmaya yetmez.

Türk toplumunun yüksek ahlaki özelliklerini oluşturan değerlerin başında şüphesiz ki vefa duygusu gelmektedir. Bu duygu aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetlerinin sahip olduğu değişmez değerlerin merkezinde de yer almaktadır. Türkiye Cumhuriyeti; Laik ve demokratik yapısıyla bölgesinde bir istikrar unsuru ve uluslar arası toplumun saygın ve örnek bir üyesi olarak, birlik ve beraberliğini bütün tehditlere rağmen sürdürebiliyor ve bu güzel topraklarda bağımsız ve onurlu yaşayabiliyor ise bunu aziz şehitlerimize ve siz gazilerimize borçludur.

Bu bilinçle şundan emin olunuz ki sahip olduğumuz en önemli değerlerimiz olan birlik ve beraberliğimizin yaşayan sembolleri olarak daima gönlümüzde yaşayacaksınız.

Yüce Türk Ulusu ve onun gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetleri, sizlere olan vefa borcunu hiçbir zaman unutmayacaktır. Gençlerimiz ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulmakta, tarihini bildikçe her şeyi gören, geçmişinden ders alan ve geleceğin tedbirlerini hazırlayan bir nesil olmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle bu kutsal topraklar üzerinde bağımsız ve onurlu yaşamamızı aziz şehitlerimize ve siz kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinciyle; Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anarken, hayatta olan gazilerimize ve onların değerli ailelerine saygılar sunarım. Arz ederim”dedi

Bakım Astsubay Çavuş Celalettin Ceylan günün anlamını dile getiren konuşmasında “ Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları olarak; Her karışı şehit kanıyla sulanmış mukaddes vatan topraklarının savunulması uğuruna hayatlarını feda etmeyi göze alarak gazilik onuruna erişen kahramanların kıvanç gününü kutlamanın derin heyecanı içerisindeyiz.

Bugün aynı zamanda sergilediği üstün komutanlık dehası cesaret ve kahramanlığın kadirşinas milletimizce takdir edilişinin bir nişanesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “GAZİ” lik unvanı ve Mareşal rütbesi verildiği günün de yıldönümüdür. Fedakârlık timsali değerli gazilerimiz; Sizler kutsal vatan görevinizi hakkıyla yerine getirebilmek için 2500 yıllık tarihin şerefli tanığı, şanlı üniformanızı kanlarınızla taçlandırıp gazi unvanı alarak vatanın, milletin, bayrağın ve istiklalin ne denli paha biçilmez değerler olduğunu Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman mensuplarının bu ulvi değerleri yaşatmak uğruna neleri göze alabileceğinizi gösterdiniz.

Gaziler günü vesilesiyle başta ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anarken, aramızda bulunan gazilerimize, şehitlerimizin ve gazilerimizin muhterem anne ve babalarına, saygıdeğer eşlerine, sevgili evlatlarına ve her zaman desteğinden güç aldığımız yüce milletimize şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum. Arz ederim”dedi

Bakm. Uzman Çvş. Mustafa Taşpınar “Gazilerimize” adlı şiri, Ulş. Çvş. Mehmet Günaydın “Gaziyim Gazi” şiirini, Topçu Er Bekir Çello “Savaşan Gazi” isimli birbirinden güzel şiirlerini okudular.

Gaziler ve Şehit Aile Yakınları Garnizon Komutanı Topçu Kıdemli Albay Ali Ayhan Kızıl tarafından Garnizon Komutanlığında ikramlar yapılarak misafir edildikten sonra Gaziler Haftası sone erdi.