Hisarcıklıoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın icracı ve reformcu iş yapma tarzıyla ekonomide yeniden atılıma geçeceğimize inanıyoruz. Hiçbir engel, aşamayacağımız kadar büyük, hiçbir duvar yıkamayacağımız kadar güçlü değil. Gün, elbirliğiyle ayağa kalkıp koşma günü” ifadesini kullandı.

Yaklaşık 1 senedir genel ve mahalli seçimlerle devam eden seçim sürecinin geride kaldığını hatırlatan TOBB Başkanı, “Önümüzde 4 yıllık seçimsiz bir dönem var. Bu fırsatı iyi değerlendirmeli, kesintisiz bir icraat dönemine çevirmeliyiz. İstikrar sürsün, Türkiye reformlarla büyüsün” dedi.

Hisarcıklıoğlu, ekonomiyi gündemin ilk maddesi yapma önerisinde bulunurken, rekabet gücünü artıracak yapısal reformları arka arkaya hayata geçirmek gerektiğini vurguladı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Zira ekonomide atılacak çok adım yapılacak çok iş var. Hükümetimiz seçim öncesinde bunun sinyalini verdi. Seçimler geride kaldığına göre artık hızla harekete geçilmesini bekliyoruz” diye konuştu

TOBB 75’inci Genel Kuruluna Karapınar Ticaret ve Sanayi Odasından, Meclis Başkanı Mustafa Çevik, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen, Yönetim Kurulu Üyeleri Doğan Yarımoğlu, Bahri Müftüoğlu ve Genel Sekreter Âdem Salih İşleyen katılım sağladılar.

Genel Kurul hakkında değerlendirmede bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Sözen TOBB’un 75’inci Genel Kuruluna çok yoğun ve üst düzey bir katılım oldu. TOBB ülkemizin en dinamik, en güçlü ve en etkin sivil toplum kuruluşu. Ülkemiz özel sektörünün, KOBİ’lerinin, sanayiin, ihracatının, istihdamının, yatırımlarının, dış tanıtımının en önemli kurumu. En güçlü sözcüsü. Bunlarda şüphesiz Rifat Başkanın çok büyük katkısı var.

Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kemal Sözen son olarak; Camiamızda Ülkemizin her kurumundan, her ilinden, her bölgesinden, her sektöründen orada temsilciler var. Çok geniş bir perspektifi ve çok geniş bir sorumluluğu var. Birliğimizin gelişmesi, Türk özel sektörünün gelişmesi, Türkiye’nin büyümesi hepimizin yararınadır. Bölgemizdeki tüm ülkeler bundan istifade edecektir. Bu nedenlerden dolayı ben genel kurullarımızı çok önemsiyorum ve ekonomimiz için, iş dünyası için önemli bir fırsat olarak görüyorum” dedi.