Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının Okunmasıyla geceye başlandı. Demokrasi nöbetinde İlçe Müftülüğü personeli Nail Okuyucu’nun Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Belediye Başkanımız Mehmet Yaka, Cumhuriyet Meydanı’ndaki milli irade nöbetine katılan hemşehrilerimize hitap etti. Başkan Yaka konuşmasında 15 Temmuz gecesinde o hainlere tüm Türkiye olarak dur denildi. Yeniden dirilen ruh ile güçlü ve lider bir Türkiye inşa edilmesi gerektiğini belirtti. Ülke olarak millet yeniden uyanmıştır. Diriliş başlamıştır dedi. Kahraman vatan evladı Ömer Halisdemir darbeci generali alnından vurarak Özel kuvvetler Komutanlığı’nın darbeciler tarafından ele geçirilmesine mani olmuş, kendisi de şehit olarak demokrasi tarihine geçmiştir. Şehit olan Ömer Halisdemir’e bu kutsal mücadelede Allah’tan rahmet ailesine sabırlar diliyorum. Biz bu anlamda Karapınar Belediyesi olarak ülkemiz için canını veren Astsubay Başçavuş Halisdemir’in ve 15 Temmuz gecesi darbecilere tepki gösterdiği sırada yaralanan hemşehrimiz Gazi Ahmet Onay’ın isimlerini ilçemizde uygun bir yere vereceklerini söyledi. 27 gün boyunca anıt alanına gelerek meydanları boş bırakmayan  ve Milli iradeye sahip çıkan Karapınar halkına, özverili hizmeti ile canla başla çalışan Belediye personelimize, vatandaşlarımıza çeşitli ikramlarda bulunan Ticaret Borsası, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Karyem A.Ş,Es- Seyyit Hulusi Efendi Vakfına, Koçaklar A.V.M’ne, Oruç Karoser, Ahmet Bütüner, Muzaffer Gülbahar, Muhammet Bilgeç, Orhan Dumlu ve Anıt Cafe’ye çok teşekkür ediyorum”dedi.

Daha sonra sahneye AK Parti İlçe Teşkilat Başkanı Nadi Tartan, C.H.P İlçe Başkanı Mustafa Yazgan, M.H. P İlçe Başkanı Faruk Sonkaya sahnede birlik ve beraberlik içerisinde halkı selamladılar. Sırası ile kürsüye gelen ilçe başkanları 15 Temmuz günü ülkemizde haince yapılan darbe girişimini şiddet ve nefretle kınadılar. Çıkan olaylarda hayatlarını kaybeden Şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralı olan gazilerimize acil şifalar diliyoruz”dediler.

İlçe Müftülüğü nün dört kişilik ekibinden oluşan İlahi korosu sahne aldı.  Birbirinden güzel ilahi ve ezgiler okuyarak Cumhuriyet alanında  demokrasi nöbetine gelen vatandaşlara hoşça zaman geçirdiler.

Darbe girişiminde hayatını kaybeden Şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim ziyafeti düzenlendi. İlçe Müftülüğü personellerinden Hacı Ömerli Camii İmam Hatibi Muhammet Özoğlu ve Müezzini Ali Osman Gürbüz, Sultan Selim Camii Müezzini Fikret Dilek, Kesmez Camii İmamı Fatih Yalçınkaya ve Yeşilyurt Camii İmam Hatibi Abdullah Hakan Tosun tarafından icra edildi. Okunan Kuran-ı Kerim’lerin ardından şehitlerimize İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk tarafından dua yapılarak program son buldu.