13.09.2018 Perşembe günü saat 14.00’de AK Parti Karapınar İlçe Teşkilatı Başkanı Nadi Tartan, Belediye Meclis Üyesi Ziraat Müh. Yusuf Zengin, AK Parti Karapınar İlçe Teşkilatı Bşk.Yrd. ve Tarım Komisyonu Başkanı Mustafa Köklüsoy, Tarım Komisyon Üyesi Ercan İvriz, Karapınar’da görev yapan basın mensupları Mithat Korkusuz, Mehmet Okuyucu ve Musa Ceyhan ile birlikte Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi sahasında yürütülen deneme ve uygulanan projeler ile çalışmaları gezerek yerinde gördüler.

Sahayı gezmeye gelen AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan ve beraberinde ki heyete, alanda uygulanan araştırma, geliştirme, koruma, kontrol ve demonstrasyon çalışmaları ve diğer projeler ile araştırma ve deneme ekim sahaları ile ilgili bilgiler Toprak Su ve Çölleşme İle Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürü Ziraat Y.Müh. Mehmet Ali Dündar ile Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi sorumlusu Ziraat Y.Müh. Necati Şimşekli tarafından verildi.

AK Parti Karapınar İlçe Başkanı Nadi Tartan bu konuda şunları söyledi,” Karapınar rüzgar erozyonu ile mücadele 1962 yıllarında başlatılarak, Karapınar bu çalışmalar sayesinde kum fırtınalarından kurtarılmıştır. Yaşlı amcalarımızı dinlediğimiz de erozyon canavarının ne kadar tehlikeli boyutlarda olduğu daha iyi anlaşılmaktadır. Erozyon tehlikesi büyük ölçüde ortadan kaldırılmış ve dünyaya örnek bir çalışma olarak Karapınar erozyon sahası gösterilmektedir. Bu sahanın çok daha iyi seviyelere gelmesini ve gelişmesini bizde Karapınarlılar olarak istiyoruz. Kuraklık, erozyon ve çölleşmenin olumsuz etkilerinin ortadan tamamen kalkması için yapılan çalışmaları yerinde bir kez daha görme imkanı bulduk. Müdürlüğümüzün misyonu olan “ Güvenilir gıda ve kaliteli tarımsal üretime yönelik ülkemiz toprak ve su kaynaklarından faydalanmak; ekonomik, sosyal ve çevresel fayda sağlayarak bu kaynakların korunmasını, uygun teknolojilerle sürdürülebilir kullanımını ve verimliliğini arttırmak” olduğuna göre bizlerde destek amacıyla elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Yalnız bu sahanın daha da güçlendirilmesi ve geliştirilebilmesi için buradan elde edilen gelirin bu sahaya harcanmasını ve işçi yönünden zenginleştirilmesi hepimizin ortak fikridir.”dedi