Nevra Bayındır, Karapınar ve Karapınar'a bağlı kesmez mahallesinde araştırmalarda bulundu.
Karapınar'da Salim Dağ rahmetlikten kalma halı, tülü ve kilimleri oğlu Erdem Dağ tanıttı, Kesmez mahallesinde Şevket eşi Özden Karagöz ve gelini Dudu Karagöz tarafından evlerinde mevcut olan halı, tülü, kilimleri göstererek motif çeşitlerini tanıttılar.
Nevra Daldal (Bayındır) şunları söyledi." Karapınar'ın el sanatlarından olan halı, tülü ve kilimleri dünyaca ünlü büyük müzelerinde ve koleksiyonerlerin koleksiyonlarında yer almaktadır. Bu halı, tülü ve kilimlerin renkleri ve özgün motifleri ile çok değerli özgün eserlerdir. Özellikle madalyonlarıyla, bordür desenleriyle, karakteristik özellikleri ile değerli olan Karapınar halı, tülü ve kilim dokumacılığının yok olmak üzere olduğunu ve evlerde üretim yapılmamaktadır diyen Nevra Bayındır, Ticari amaçla halı, tülü, kilim tüccarları ve halı satıcıları bunların üretimlerine destek vermedikleri gibi, çok değerli el dokumalarının fabrikasyon halılarla değiştirildiği mahalle sakinleri tarafından belirtilmiştir.
Bu çok değerli olan el sanatlarının bitmemesi ve tekrar canlılık kazanması için Kültür Bakanlığı, İl Kültür Müdürlüğü ve Belediye Başkanlığı ile işbirliği ile tekrar canlılık kazandırılabilir diyen Nevra Bayındır, evlerde halı, tülü, kilim dokunup üretim yapıldığı takdirde ilçenin turizmine de canlılık kazandırılmış olacaktır. Araştırmamda bana yardımcı olan Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve Başkan Yrd. Emre Özsoy'a, Zabıta Memuru Hikmet İnci'ye, Salim oğlu Erdem Dağ'a, Hatice Önal ve evlatlarına, TEMA Vakfı İlçe Gönüllü Sorumlusu ve Yeşilpınar Gazetesi Muhabiri Musa Ceyhan'a, Kesmez Mahallesinden Şevket, Özden ve Dudu Karagöz'e,  mahalle sakinlerine, Karapınar halkına gösterdikleri ilgiden ve misafirperverliklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum."dedi