Programa İlçe Kaymakamı Onur Kökcü ve eşi, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ufuk Devam, Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve eşi, Hakimler Harun Taşkın, M.Emin Özpolat, Berkay Duman, Savcılar Burak Akkuş, Yasin Kılıç,  AK Parti ilçe Başkanı Yusuf Zengin, MHP İlçe Başkanı Ercan Alp, Karapınar Aydoğanlar MYO Müdürü Naim Çağlar Diri, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Aker, Belediye Meclis Üyeleri, Kuruluş Başkanları, İlçe Müftüsü Yunis Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Akbaba, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Sönmez, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Muhammet Ali Karakul, Şehit aileleri ve Gaziler çok sayıda bay, bayan vatandaşlar ve basın mensupları katıldılar.

Hacı Ömerli Camii İmam Hatibi Muhammet Özoğlu sunuculuğunda başlayan programda Şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşu ve ardından istiklal marşı hep birlikte okundu.

Belediye Başkanı Mehmet Yaka 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle yaptığı açılış konuşmasında” Dördüncü yıl dönümünde de sizlerle bu alanda yine birlikte olmaktan dolayı hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Ülkemizde yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafe ve temizlik kurallarına, maske takılmasına uyulmasıyla bunuda çabuk atlatacağımıza inanıyorum. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlamalarımız sabaha kadar devam edecektir. Devletin bütün kurumlarına sızmış olan vatana ihanet etmek için işgal girişimini yapmaya çalışan fetö terör örgütü vatandaşlarımızın, Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ile bu devleti, bu vatana işgal etme girişimleri hüsrana uğratılmıştır. Bundan böyle bilinçli, sağ duyulu ve dirayetli olalım. Milli ve manevi değerlerimizi istismar etmeye çalışanlara asla fırsat vermeyelim. İyi bilinmelidir ki 15 Temmuz da milletimizin istiklal ve istikbaline kasteden fetö bir fitne şebekesidir. Başkan Yaka 2021,2053,2071 hedefine ulaşmak için canla başla çalışacağız. Ömer Halisdemir başta olmak üzere 251 şehidimize, 2196 gazimizin, vatandaşlarımızın gayretleri ile  bu vatan dış mihraktan beslenen fetö ye teslim edilmemiştir ve edilmeyecektir. Başta 15 Temmuz Şehitlerimiz ve Gazilerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, şükran ve minnet duyguları içinde anıyoruz”dedi.

İlçe Kaymakamı Onur Kökcü yaptığı konuşmasında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz hepimize kutlu olsun. Canlarına, mallarına, kanlarına, varlıklarına bu topraklar için feda eden başta 15 temmuz şehitlerimiz ve gazilerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, şükran ve minnet duyguları içerisinde anıyoruz. Onların fedakarlıklarını unutmadık, unutmayacağız. Demokrasi nöbetimiz hiç bitmeyecek diyen kökçü, 15 Temmuz 2016 gecesi fetö terör örgütü tarafından yapılan darbe girişimi vatanımızı parçalamayı, milletimizi bölmeyi, bu ülkede islamı yok etmeyi, türk milletini ortadan kaldırmayı amaçlamıştır. Ancak kahraman milletimiz vatanına, bağımsızlığına, bayrağına sahip çıktı. Bu duygular içinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüzü yeniden kutluyor, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum” dedi.

Grup Neva semazen eşliğinde birbirinden güzel ilahi ve ezgiler seslendirdiler. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebeti ile şiir, kompozisyon, resim dalında dereceye giren yarışmacılara ödülleri Kaymakam, Garnizon komutanı, Belediye başkanı tarafından tebrik edilerek ödülleri takdim edildi. 00.13 de ise bütün camilerde salalar verildi.