Konferans Saadet Partisi Karapınar Belediye Başkan Adayı Mahmut Saydam, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nizamettin Tezcan, Konya AGD Karapınar Müfettişi, Konya Anadolu Gençlik Derneği Temsilcisi Emin Dilekli ve yönetim kurulu üyeleri, Karapınar Ülkü Ocakları Temsilcisi Ali Yüzbaşıoğlu, Konuşmacı İlahiyatcı- Eğitimci-Yazar Mustafa Kayhan, Çok sayıda bay ve bayan vatandaşlar katıldı.

Recep Toka’nın sunuculuğunda Bir Dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda, Kur’an-ı Kerim Tilaveti Hafız Harun Paslı tarafından okundu, Anadolu Gençlik Derneği Karapınar’lı öğrencilerden Cevdet Mutlusoy, Mehmet Akyıl, Muhammet Talha Şentürk’ün şiir dinletisinin ardından AGD Temsilcisi Emin Dilekli Selamla konuşmasında şunları söyledi “ Sayın çok kıymetli misafirlerimiz ve Karapınar’lı bay ve bayan kardeşlerim “ Şehitler ve Şehadet Gecemize katılımlarınızdan dolayı teşekkür eder hepinize hoş geldiniz der, saygılarımı sunarım.

En başta Allah Resulu Peygamberimiz Hz. Muhammede, Sahabei Kirama, gelmiş geçmiş Peygamberlerimize ve Ümmetlerine Ulema’ya, Allah Dostlarına ve Aziz Şehitlerimize selam olsun.

Karapınar’da bu yıl ilk defa gerçekleştirdiğimiz şehitlerimizi anma programımız bu ülkeyi sokakta bulmadığımızın bilinciyle her sene geleneksel hale getireceğimiz bir programdır. Sahabe efendilerimizden Çanakkale şehitlerine kadar inancı ve vatanı uğruna can veren şehitlerimiz gibi davasına bağlı imanlı, ahlaklı, bilgili, ana babasına öf demeyecek özellikte gençler yetiştirmek AGD’nin en büyük vazifesidir.

AGD’nin projesi insan, muhatap kitlesi gençliktir. Ufku tüm insanlığın iki dünya saadeti ve mutluluğudur. AGD, İnsanlığın maddi ve manevi ifsada koşar adım gittiği bu dönemde “ Durun kalabalıklar bu cadde çıkmaz sokaktır” haykırışını asil bir duruşla ortaya koymuş, yüklendiği sorumluluğu hakkıyla yerine getirmeyi şiar edinmiştir. Konuşmamı Derneğimizin Kurucusu Prof.Dr. Necmettin Erbakan hoca’nın verdiği misallerden örnekler verdi ve Ne mutlu Haktan yana olanlara, ne mutlu Hak için savaşanlara, ne mutlu inancı uğruna fedakârlık yapabilen gençlerimize. Bu programın hazırlanmasında emeği geçenlere ve aziz şehitlerimize şükran ve minnetlerimi sunuyorum. Gecemiz hayırlara vesile olsun”dedi

AGD tanıtım sinevizyonu ve Prof.Dr. Necmettin Erbakan’ın rehber ve Lider adlı sinevizyon gösterimleri sunuldu.

Konferansın konuşmacısı İlahiyatcı- Eğitimci Mustafa Kayhan “ Hz. Âdemle başlayan, İslam tarihinde ve Hz. Peygamber (sas) döneminden günümüze kadar Hak yolunda, vatan uğruna, Bedir, Uhut, Hendek savaşlarında şehit olan Allah dostlarından geniş bir şekilde hadis ve ayetlerden örnekler vererek yaşanmış olaylardan bahsetti.

Konferans  Mustafa Kayhan’ın yaptığı duanın ardından, Konuşmacı Mustafa Kayhan’a plaket SP Karapınar Belediye Başkan Adayı Mahmut Saydam tarafından takdim edildi. Şiir dinletisi sunan öğrencilerden Cevdet Mutlusoy, Mehmet Akyıl ile Muhammet Talha Şentürk’e hediyeleri AGD Temsilcisi Emin Dilekli tarafından verildikten sonra program sona erdi.