Japonlar tarafından sevilen ve Karapınar ürünlerinden yapılan ve davet edilerek Raaman Çorbasını eşiyle birlikte içen TEMA Vakfı İlçe Gönüllü Sorumlusu ve Yeşilpınar Gazetesi Fahri Muhabiri bu konuda şunları söyledi." Japonya'nın bilim insanları bu defa çok farklı bir amaçla memleketimizdeler. Karapınar'ın unu, kuzu eti,  sade yağı, sütü ve sebzesinin lezzeti Japon arkadaşlarımızın, Karapınar'da bir japon restorant açmayı düşündürmüş olduğunu görmekten büyük bir mutluluk duydum diyen Ceyhan, Bizim Karapınar'da yapılan erişteli çorbamıza benzeyen ve Japonya'da çok sevilip tutulan Raaman çorbasını Karapınarımızın eşsiz lezzetli tarım ve hayvani  ürünleri kullanarak bizlere ve elbette gün geçtikçe artan turistlere sunmayı planlamaktadırlar.

Bakınız yetiştirilen ürünlerimizdeki lezzetimiz, misafirperverliğimiz artık sadece ülkemizde değil okyanuslar ötesine ulaşmaktadır. Karapınar ve Tarımı artık bir marka olmaya başladı. Bunda hepimizin büyük bir emeği var. Yerel Yöneticilerimiz, Kuruluş ve Oda Başkanlarımız, Mühendislerimiz, Memurlarımız, Çiftçilerimiz gece gündüz verdikleri emeklerinin meyvesini topluyorlar. Bu refahımızın artışından yeni yen apartmanların,i evlerin, işyerlerinin yapılmasından, çabalarımızın artmasından belli olmaktadır. Ancak bu refahın temelinde paha biçilemeyen toprağımızın ve suyumuzun olduğunu unutmayalım. Toprağımız ve Suyumuzu iyi kullanıp korudukça çok daha huzurlu günler bizi bekliyor. Bunlar benim değil bizi ziyaret eden yıllardır küresel düzeyde çalışan Türk, Japon, İtalyan, Amerikan Alman ve diğer bilim adamlarının sözleridir. Kısaca söyleyecek olursam Karapınar Toprak ve Su varsa var olmaya devam edecektir."dedi

Japonların çok sevdiği Raaman Çorbasından içen, Koçaklar Otel müşterileri ve personelleri olsun, Karapınar'lı bazı esnaflarımız olsun Karapınar ürünlerinden olan  erişte, Kuzu eti ve diğer malzemeler ile yapılan bu çorbayı çok beğendiklerini, bu çorbanın Karapınar'da devamlı yapılması ilçede turizmin canlanmasına da vesile olacağını  belirttiler.