Konferansa; Karapınar Kaymakamı Onur KÖKÇÜ, Belediye Başkanı Mehmet YAKA, NEÜ. İlahiyat Fak.Öğrt.Üyesi Prof.Dr. Ali AKPINAR, Belediye Başkan Yrd. Halil AKER, İlçe Müftüsü Yunis AYDIN, İYİ Parti İlçe Başkanı Haluk ÇAĞIRAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim ÖNAL, Karapınar İmam Hatipliler Derneği Başkanı Muhammet IŞIKLI ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Gençlik Merkezi Müdürü Muhammet Ali Karakul, TÜGVA Y.K.Başkanı Rasih DOĞAN, Karapınar Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Emin SEZGİN,Öğretmen ve Öğrencileri, Osman Hulusi Ateş Kız İmam Hatip Lisesi Müdür ve Öğretmenleri, Karapınar İ.H.Ortaokulu Md.Yrd. Adem CEYHAN ve öğrencileri, çok sayıda bay ve bayan vatandaşlar ile basın mensupları katıldı.

Karapınar Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden Muhammet Talha KOR ve Muhammet KAPULU'nun sunuculuğunda program; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın Okunması'nın ardından Karapınar Anodulu İ.H.Lisesi Öğrencilerinden Mustafa AYAN Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Karapınar Anadolu İmam Hatip Lisesi İlahi Korosu'nun birbirinden güzel ilahileri seslendirdiler.

Karapınar İmam Hatipliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet IŞIKLI konuşmasında" Programımıza katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz. Bizi kırmayıp davetimize icabet eden NEÜ Öğretim Üyesi ve Konya İl Müftülerimizden Prof.Dr. Ali AKPINAR hocama da teşekkür ediyorum. Karapınar İmam Hatipliler Derneği olarak 2016 yılında kuruluşundan bu yana kutsal davamız ve kuruluş amaçlarımız çerçevesince gerek öğrencilerimize gerek mezunlarımıza imkanlarımız ölçüsünde Karapınar halkımıza yönelik programlar etkinlikler konferanslar yapmaya çalıştık. Programımızın organizasyonunda katkısı bulunan İlçe Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, İlçe Müftümüze, Gençlik Merkezi Müdürümüz ve Personeline, Karapınar Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Osman Hulusi Ateş Kız İmam Hatip Lisesi İdarecilerine, TÜGVA Karapınar teşkilat başkanına, Yönetim Kurulu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Başka programlarda buluşmak dileğiyle hepinize saygılarımı sunuyorum."dedi

Belediye Başkanı Mehmet YAKA ise konuşmasında, Konferansı düzenleyen Karapınar İmam Hatipliler Dereğini bu NAMAZLA DİRİLİŞ konferansını icra etmelerinden dolayı Başkan ve Y.K.Üyelerine teşekkür ediyorum. Yeni Belediye düğün salonumuzu yapmakla çok iyi yaptığımızı şemdi daha iyi anlıyorum. Bu geniş salonda sağlıklı bir şekilde Bakanlarımızı ağırladık, seminerler, konferanslar düzenlendi, düğünler, nişanlar, yemekli toplantılar yapıldı. NEÜ Öğretim üyemiz Prof.Dr. Ali AKPINAR hocama ve bütün misafirlere konferansa katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum."dedi

Karapınar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan İlahi korosu birbirinden değerli ve güzel ilahileri seslendirdiler. Ardından konuşmacı NEÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ali AKPINAR'ın özgeçmişi sunucu öğrenciler tarafından okundu ve Prof.Dr. NAMAZLA DİRİLİŞ, HUZUR DA HUZURA ERİŞ ile ilgili konuşmasında şunları söyledi" Namaz huzura kabul ediliş, Allah'ın huzurunda huzur buluştur. Kul namazda Rabbi ile canlı bağlantı kurar, Namaz doğrudan Rabbini yardıma çağırmaktır. Namaz, bunca nimete karşı yüce yaratıcıya teşekkür göstergesidir. Namaz müminin şiarıdır. Namaz, Peygamberimizin gözünün nurudur. Bizimde öyle olmalıdır. Namaz ruhumuzun hakiki gıdasıdır. Namaz gıdasından mahrum kalmamalıyız. Ruhumuzu Namazla beslemeliyiz. İslamiyet Namazla başladı. Namazı ayağa kaldırmak, Namazla ayağa kalkmak, Adam olmak, Adem olmak, Adem olmanın yolu elif gibi kıyama duracaksın. Dal gibi rukuya varacaksın, mim gibi secdelere kapanacaksın, Namaz Allah'ın huzurunda duruştur. Hazır ol vaziyeti, emre amade olmanın ifadesidir. 5 vakit namaz 5 öğün ruhun gıdasıdır. Kalpler zikrullah ile ve namazla huzura ulaşır. Allah'ın huzuruna çıkmak isteyen kişi namaz kılsın, Allah'la konuşmak istiyorsa Namaz kılsın. Namazla huzura varalım. iki rekat namazda onbir kere tekbir vardır. Doğduğumuzda ilk ezan sesini kulağımıza okunanla duyduk. Namazla yükselelim. 5 vakit namaz semalarda farz kılındı. Namazda daim ve samimi olun. Namazı hakkıyla kılın, Namazı hayatınıza taşıyın diyen Prof.Dr. Ali AKPINAR çeşitli örnekler vererek vatandaşlarımızın anlayacağı şekilde NAMAZLA DİRİLİŞİN ne demek olduğunu çok güzel anlattı.

Yarışmalardan okunan kitaplardan sınavda başarı elde eden, Satranç turnuvasında yetişkinlerde, Gençler, çocuklar katagorisinde dereceye giren öğrencilere ve NAMAZLA DİRİLİŞ Konferansı konuşmacısı NEÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ali AKPINAR'a ödüller Kaymakam, Belediye Başkanı ve Protokol Üyeleri tarafından verilerek program başarılı bir şekilde sona erdi.